Portal 072info

DEDIĆ “Kada dođem za gradonačelnicu prvi zadaci bit će oni koji more građane, a to su…”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Portal 072info pokrenuo je na Facebook stranici anketu sa pitanjem “Kojem kandidatu za gradonačelnika Zenice biste dali svoj glas da se izbori održavaju naredne nedjelje?!”.

Anketa je za manje od 24 sata izazvala veliko interesovanje javnosti i naših čitatelja, zbog čega smo, radi što objektivnijeg rezultata ankete kontaktirali svakog od kandidata za gradonačelnika/cu Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa upućenim pitanjima koja su naši čitatelji najviše pisali u komentarima na anketu, odlučili smo javnosti približiti svakog kandidata. izbori2016Drugi kandidat za gradonačelnicu koju predstavljamo je Vildana Dedić (Naša stranka).

072INFO: Zbog čega ste se odlučili kandidovati za gradonačelnika Zenice?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dedić: Nedavno sam pročitala jednu misao koja najbolje opisuje i opravdava moju kandidaturu, a to je: „Da bi zlo uspjelo dovoljno je da dobri ljudi ne rade ništa“. A ja želim da uradim najviše!

072INFO: Koji su Vaši programi i šta ćete prvo učiniti kada dođete na poziciju gradonačelnika?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dedić: Kada dođem na ovo radno mjesto koje je u nadležnosti građana, prvi radni zadaci će biti oni koji ih najviše more, a to su:

  1. Ukinuću plaćanje komisijskog rada gradskih službenika u redovnom radnom vremenu.
  2. Razriješiću i raspisati natječaj i prijem novih-starih šefova gradskih službi i javnih preduzeća i ustanova te iste popunjavati na bazi njihovih programa.
  3. Riješiću problem ekološke takse, analizirati njenu visinu i namjenu, usmjeriti je prema Gradu i potrebama građana prvenstveno za sport i mlade.
  4. Ukinuću komunalne naknade za građevinsko zemljište (KGZ) po uzoru na sve gradove ZE-DO kantona i Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine.
  5. Uspostaviti stalnu saradnju sa udruženjima poslodavaca.

 Lako je navesti još mnogo ideja i riješenja iz Programa Naše stranke koje želimo realizovati, ali ovih pet je realno obećanje za prvih 100 dana mog budućeg rada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

072INFO: Šta biste izdvojili iz Vaše biografije, a smatrate da javnost treba znati?

Dedić: U mojoj biografiji, u kojoj je najvažnija uloga majke dvoje djece, izdvaja se moj rad u privatnom sektoru koji me odveo u inostranstvo. Imala sam priliku voditi firmu za izvođenje građevinskih i mašinskih radova. To mi je omogućilo da naučim evropski sistem rada i uočim kako se mogu jednostavno završiti administrativni postupci koji su kod nas bespotrebno komplikovani. Boravak u inostranstvu mi je ipak najviše pomogao u jednom, a to je da shvatim da ne mogu bez svoje zemlje i svojih ljudi. Želim da stečena iskustva prenesem ovdje, i svoju Zenicu učinim mjestom dobrog i sigurnog življenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukoliko još uvijek niste učestvovali u našoj anketi, možete to učiniti klikom OVDJE. Uskoro predstavljamo i ostale kandidate za gradonačelnika Zenice, a rezultate ankete te neke od najimpresivnijih komentara objavit ćemo u vidu članka 21. avgusta!

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Dvije krađe u Zenici: Iz stana i kafića ukraden novac,

072info.com

Zenica: Bacao kamenice na kuću i oštetio ogradu na balkonu

072info.com

Migrant ukrao biciklo u centru Zenice

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)