Portal 072info

DEFINITIVNO: Plaće radnicima “ArcelorMittala” će kasniti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica je unaprijed obavijestio Sindikat da će plate kasniti oko sedam dana, a čiju isplatu redovno vršimo tek 10-og u mjesecu. Ovo je prvi put u ArcelorMittal Zenica da će plate kasniti. Pošto je razlog za ovakvu situaciju izvan naše direktne kontrole, svjesni smo da će kašnjenje plata utjecati na radnike i želimo se zahvaliti na razumijevanju, dok mi radimo na tome da se prevaziđu ovi poslovni izazovi.

Danas, 8.4.2019. u 10.30 sati je održan sastanak sa Sindikatom, na kojem smo pokušali objasniti razloge trenutne situacije ali predstavnici Sindikata nisu bili spremni saslušati i napustili su sastanak. Naime, od novembra 2018. kada je izvoz naših proizvoda prema Kosovu potpuno obustavljen, kao i zbog EU zaštitinih mjera na izvoz iz BiH, gdje je izvoz naših proizvoda trenutno djelimično blokiran, mi smo već imali problem o čemu smo mnogo ranije obavještavali odgovorne institucije BiH kako bi se situacija ozbiljno shvatila i na vrijeme riješila. Povećane cijene električne energije i prirodnog gasa su dodatno ugrozile naše poslovanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nažalost, ovu su vanjski faktori na koje Kompanija ne može direktno utjecati. Nadamo se da će naši zaposlenici i partneri razumjeti težinu situacije u kojoj se nalazimo, kako bismo zajedno zaštitili Kompaniju i poslovanje u BiH. Sljedećih nekoliko mjeseci će biti izazovni za nas, ali uz razumijevanje i podršku zaposlenika i partnera optimistični smo da ćemo ovo prebroditi.

ArcelorMittal Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 163
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME