Portal 072info

Dejana Talk Show: Problem mucanja i moto avanture su ovosedmične teme

Najgledaniji talk show u BiH prema zvaničnim podacima agencije Nielsen u BiH je DEJANA TALK SHOW, koji iz emisije u emisiju obara rekorde gledanosti. I ovoga vikenda u programu OBN TV imate priliku pogledati interesantne teme, subota je rezervisana za priču o problemu mucanja a nedjelja za moto avanture.

Ove subote 30.01.2016. u “Dejana Talk Show” bit će riječi o mucanju. Mucanje je problem u govoru koji je vrlo raširen u cijelom svijetu. Statistike pokazuju da trenutno u svijetu 68 miliona ljudi muca, što je 1% Svjetske populacije. Djeca koja mucaju strahuju od podsmjeha vršnjaka zbog čega se sve više otuđuju od društva, jer mucanje ne utiče samo na ritam, tempo i lakoću govora, već i na psihu. Kod djeteta se javlja strah od govora, izbjegava da govori da ne bi skretalo pažnju na sebe i tada počinju da se javljuju kompleksi. Samo oni koji mucaju znaju kako je to kada na sebi osete poglede vršnjaka, jer djeca često ismjevaju one koji se razlikuju. Kako pomoci djetetu koje muca možete saznati od gostiju Dejane Rosuljaš u subotu od 17:30h.

Vožnja motora je stil života prepun avanture, dobre energije i sreće. Većina zaljubljenika u dvotočkaše će reći i da je to način života. Zaljubljenici u motore kažu :da bi razumio motore-moraš ih voljeti. Ali kakva je to ljubav prema „hrpi željeza“? Dejanini gosti će nam to pojasniti u nedjelju od 17:30h.

UREDNICA I VODITELJICA: DEJANA ROSULJAŠ

VRIJEME EMITOVANJA. SUBOTA I NEDJELJA OD 17:30h

Podijelite članak