Portal 072info

Delegacija Grada Zenice u posjeti ministru Arnelu Isaku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Koliko je opredijeljen za razvoj infrastrukturnih projekata Zenice i poboljšanje života njenih građana potvrđuje i današnja važna aktivnost ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Arnela Isaka, koji je primio gradonačelnika Zenice. Fuada Kasumovića sa saradnicima.

– Uradit ćemo sve da podstaknemo razvoj i povećamo kvalitet života građana Zenice, jer nama su lokalna zajednica i njeni obični građani osnovni prioritet – izjavio je ministar Isak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ovom prilikom je ministar Arnel Isak predstavnicima Gradske uprave Zenica prezentirao infrastrukturne projekte izgradnje i modernizacije putnih pravaca na području grada Zenica koji su planirani za naredni period. On je naglasio opredjeljenje Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva na čijem je čelu da se realiziraju tri važna i vrlo vrijedna infrastrukturna projekta – projekt rekonstrukcije i izgradnje regionalne ceste R-413a na putnom pravcu Čajdraš–Ovnak (vrijednost projekta 1.019.000 KM), nastavak projekta izgradnje Glavne gradske magistrale Zenica – vangradska dionica (dva miliona KM), te projekta rekonstrukcije dionice puta Zenica–Babino (milion KM).

Tokom sastanka ministar Isak upoznao je delegaciju Grada Zenica da vladajuća većina u Zeničko-dobojskom kantonu vrlo važnim projektima smatra proširenje kapaciteta Kantonalne bolnice Zenica i izgradnju novog energetskog bloka, te realiziraju projekta ‘Interventne kardiologije’ kao prvog projekta javno-privatnog partnerstva u Bosni i Hercegovini, a za koje su već osigurana sredstva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Delegacija Grada Zenica na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem istakla je kako će već danas poduzeti potrebne aktivnosti u Gradskoj upravi Zenica na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u krugu Bolnice koji su uslov za realizaciju ovih vrijednih projekata. Oni su se zahvalili ministru Isaku za njegovu ličnu angažiranost u procesu donošenja potrebnih izmjena i skorog upućivanja u dalju proceduru Prostornog plana Zenice.

–  Moj osnovni cilj i misija ministarstva je stvaranje što boljih uslova života građana kantona i Zenice, kao i stvaranje uslova povoljnijeg poslovnog ambijenta, što će doprinijeti zapošljavanju omladine. Zbog toga ću nastojati da se Prostorni plan Zenice što prije uputi na Vladu i u skupštinsku proceduru– rekao je ministar Arnel Isak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 13
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

KASUMOVIĆ: Pozivam Pivića da, zajedno sa Izvršnim odborom SDA Zenica, podnese ostavku!

DPA - Portal 072info

Rekonstrukcija ulice Bistua Nuova ulazi u završnu fazu

Portal 072info

Praznično ukrašavanje zeničkih trgova i ulica

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME