Demir Hadžimuratović istrčao New York City Maraton: Bilo mi je drago vidjeti zastavu BiH u publici

2 22
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mladi Sarajlija Demir Hadžimuratović istrčao je New York City Maraton, 8 novembra, a njegovo prolazno vrijeme bilo je 3:06:17.

Kako je objavio na Facebooku, maraton je završio bez ijedne ozbiljnije krize, osjećao se fizički fantastično i mentalno superiorno. 

– Noge su ispratile što je glava zamislila. Krenuo sam jako, onda pojačao i finiširao jako. Ostvario sam rezultat iznad svih očekivanja. Hvala dragom Bogu, mojoj porodici, Emi Gičević koja je bila uz mene na svakom koraku do trke i na samoj trci, i uz moje rođake su bili najbolji navijači i stigli da me vide i podrže na tri lokacije pored staze. Osjećao sam se privilegovano vidjeti našu zastavu u tri navrata – napisao je na Facebooku.

Izuzetno je ponosan, zahvalan, sretan i ispunjen na mogućnosti da učestvuje na najvećem maratonu na svijetu i da prestavim sebe i svoju domovinu u najboljem svjetlu. 

– Želio sam maksimizirati svoje performanse i da se na taj način zahvalim svima na praćenju putem aplikacije i svim porukama i podršci koju ste mi pružali. Dao sam apsolutni maksimum i uživao u svakom momentu ove trke. Neopisiva je energija koju navijači pružaju duž čitave staze – naveo je na Facebooku.