Denis Zvizdić: Vrijeme je da tenzije i blokade zamijenimo jačanjem državnih institucija i razvojem

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj će biti imenovano novo Vijeće ministara BIH, bit će održana u srijedu, 25. januara.

– Imajući u vidu da su završene provjere za ministre i zamjenike i da će, prema informaciji koju imam, sjednici prisustvovati svi zastupnici koalicije, ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Vijeće ministara ne bi bilo imenovano – kazao je za portal “Avaza” predsjedavajući Predstavničkog doma PS BIH Denis Zvizdić. 

Na taj način bit će okončan proces uspostave vlasti na državnom nivou. 

– 25. januara ćemo imati konstituisanu izvršnu vlast na nivou BiH, koju čeka ozbiljan posao na realizaciji reformskih mjera i aktivnosti iz oblasti euroatlantskih integracija, ekonomskog razvoja, jačanja vladavine prava, novih investicija i snažnijeg pozicioniranja BiH na nivou međunarodnih i regionalnih odnosa. Vrijeme je da tenzije i blokade kojima je bio obilježen prethodni mandat, zamijenimo sa radom na jačanju državnih institucija i napretkom i razvojem BiH – ističe Zvizdić.

GODISNJICA
MARKETING