Deset savjeta kako da tanka kosa dobije puno volumena

Ako vam je kosa prirodno tanka, sigurno imate težak zadatak da od nje napravite frizure pune volumena. Ne binite, postoje mnogo dobrih tirkova koji će vam pomoći u tome.

Bright Side donosi listu najboljih savjeta, kako da vaša kosa izgleda nevjerojatno svaki dan.

Poigrajte se sa dužinom kose

Mnogi stilisti se slažu da je optimalna dužina za tanku kose da nije duža od ramena, jer kratke frizure daju dojam većeg volumena.

Ošišajte se slojevito

Još jedna frizura koja pomaže da dobijete utisak većeg volumena je slojevita – sa neravnim ili neurednim krajevima. Još jedna prednost ove vrste frizure je u tome što odgovara gotovo svakom tipu lica.

Dodajte malo boje

Volumen kose možete povećati ne koristeći samo makaze, već i farbu. Može biti jedna boja, ali najbolje prolazi više nijansi jedne boje.

Operite kosu na pravi način

Čak i nešto tako jednostavno kao pranje kose na drugačiji način može pomoći da povećate volumen. Sve što trebate učiniti je slijediti nekoliko osnovnih pravila:

1. Nanesite šampon samo na tjeme, zatim raširite pjenu po dužini kose. Krajevi kose su uvijek krhki, tako da ne bi trebalo da ih trljate puno.
2. Nanesite masku samo vrhove vaše kose.
3. Perite vaše tjeme redovno. To će poboljšati cirkulaciju krvi i riješiti se mrtvih ćelija.
4. Pokušajte da ne perete kosu svaki dan.

Podignite korijen kose

Za ovo vam je potrebna samo jedna obična ukosnica. Samo ih stavite u mokru kosu i ostavite da se osuši, prije uklanjanja. Korijen kose će biti malo podignut, a nećete imati previše volumen koji izgleda neprirodno.

Izbjegavajte korištenje previše pjene

Prekomjerna količina pjene može “zalijepiti” vašu kosu, te nećete postići nikakav efekat većeg volumena. Dovoljno vam je pjene u šaci veličine oraha, za kratku kosu. Za srednje dužine kose, to bi trebalo da bude otprilike veličine jajeta kokoške, a za dugu kosu veličine teniske loptice.

Napravite kreativni “haos”

Glatka, pažljivo češljana kosa često izgleda previše ravna. Malo haosa, s druge strane, može biti vaš najbolji prijatelj ako tražite više volumena.

Koristite suhi šampon

Suhi šampon može biti spasilac za one koji nemaju vremena da operu kosu ili provode sate sređujući se. Uklonit će nečistoću iz vašeg korijene, i dati potrebni volumen. Isti efekat se može postići korištenjem puder za bebe.

Osušite kosu odozdo

Običan fen za kosu također može pomoći da dobijete dodatni volumen. Jednostavno spustite glavu tako da vam kosa visi ispred vašeg lica, i usmjerite vrući zrak od vašeg korijena do vrhova.

Prilagodite razdjeljak

Umjesto uobičajnog razdjeljka na sredini, pokušajte to drugačije. Imate puno izbora ovdje: cik-cak, sa strane, niska strana , ili čak ide bez ijednog uopšte.

radiosarajevo.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE