Portal 072info

Deset savjeta kako da vas odjeća učini mršavijima

Odjeća može biti itekako dobar pomagač za prividno skidanje kilograma i stvaranje vitkije figure, ali nekad nismo sigurni što trebamo nositi i kombinovati kako bismo postigli taj efekt.

Zato vam donosimo deset zakona kojih se trebate pridržavati želite li da vas odjeća učini vitkijima

1. Izbjegavajte plisirane i naborane hlače
Nabori podebljavaju zato nosite hlače koje su naprijed ravne jer će one skriti trbuščić i noge učiniti dužima. Zbog toga ćete se činiti višima i proporcionalnijima.

2. Pokažite ramena
Na taj način skrenut ćete pažnju na ramena te odvratiti pažnju s “kritičnijih” dijelova tijela. Nosite majicu s “lađa” izrezom, majicu koja pokazuje samo jedno rame ili bilo koji model majice koji razgolićuje ramena.

3. Zafrknite rukave
Kako biste naglasili najmršaviji dio ruku (od lakta do zgloba) i stvorili sveukupan dojam vitkijeg tijela zafrknite rukave ili nosite majice s tri četvrt dužinom rukava.

4. Nosite grudnjak koji vam dobro stoji
Najčešći propust koji žene čine s grudnjakom jest da nose onaj s prelabavim djelom na leđima. Grudi tako neće dobiti dobru potporu, a ova greška može istaknuti i “šlaufiće” na leđima. Najbolji izbor bit će podstavljeni “push-up” grudnjak koji će uravnotežiti proporcije tijela.

5. Nosite odjeću za oblikovanje tijela
Kako biste sakrili trbuščić nosite potkošulju za oblikovanje tijela dovoljno dugu da pokrije i bokove ili duge gaće koje sežu do grudiju. Za sužavanje bedara ispod dugih suknji, haljina i hlača nosite steznik gaće koje sežu do koljena.

6. Noge učinite vitkijima pomoću shimmera
Najlonke u boji koži dobra su pomoć želite li da vam noge izgledaju vitkije, ali tokom ljeta u njima je prevruće pa se poslužite trikom pomoću shimmera. Nanesite ga okomito po sredini nogu što će noge učiniti vizualno vitkijima.

7. Nosite dublji izrez oko vrata
Na taj način istaknut ćete lice i svrnuti pažnju na gornji dio tijela. Imate li velike grudi nosite V izrez, a ako imate male grudi najbolji izbor bit će okrugli izrez.

8. Pametno kombinujte modne dodatke
Koristite boje, uzorke i modne dodatke sa “statementom” za strateško stavljanje naglaska na ono najbolje na vama. Na primjer, ako ste najjači oko struka i trbuha nosite masivnu ogrlicu i hlače s uzorkom jer ćete tako naglasiti lice i noge te odvratiti pažnju sa srednjeg dijela tijela.

9. Nosite tamne traperice s višim strukom
Iz traperica s niskim strukom može vam “ispasti” trbuščić, a to nikako nije lijep prizor. Izaberite traperice s višim strukom tamne boje koje će suziti bedra i noge.

10. Nosite majice i tunike koje sužavaju i odvlače pažnju
Odličan izbor bit će majice, tunike ili haljine rezane ispod grudiju (kod mnogih žena to je najuži dio tijela) koje se otuda šire. Trbuščić ćete također sakriti tako da majicu ne ugurate u hlače ili suknju već je nosite preko njih. Birajte majice i tunike koje na predjelu prsa imaju uzorke koji će odvratiti pozornost s dijelova koje želite skriti.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box