Portal 072info

Deset životnih lekcija kojima bi trebalo da naučite svog sina

Son kissing mother on forehead
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podizanje sina je divna privilegija, ali takođe može biti i naporno iskustvo.
Kako bi postali dobri ljudi, divni očevi i muževi, kao mama morate ih naučiti sljedećim stvarima… Jednoga dana vaš mali dječak će postati odrastao, samostalan muškarac i tada neće biti potrebno da se starate o njemu, ali do tada bi trebalo da nauči mnogo toga.

Izdvojili smo za vas nekoliko važnih stvarih koje bi svaka majka trebalo da nauči svog sina:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

1. Budi galantan i poštuj žene. Iako se čini da ove dve stvari idu zajedno, ponekad i nije tako. Ako ga naučite da pronađe ravnotežu između galantnosti i poštovanja, vaš slatki mališan će porasti u pravog gospodina.

2. Uvijek počisti za sobom. Ne dozvolite da vaš sin očekuje da će njegova buduća djevojka ili supruga da čisti i sklanja stvari za njim. Naučite svoje dijete da ima naviku da očisti za sobom i da sam potpuno brine o sebi, ne oslanjajući se na druge.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3. Nikada ne dozvoli da te djevojka posvađa sa prijateljem. Vjerovatno će se vaš sin tokom odrastanja puno puta zaljubiti i odljubiti, ali dobri prijatelji iz djetinjstva obično ostaju uz nas cio život. Objasnite svom sinu da su najbolji prijatelji poput članova porodice i da nikome ne bi trebalo da dozvoli da ih razdvoji i zamijeni.

4. Ako neko pokušava da te promijeni on ne zaslužuje tvoje vrijeme i trud. Bilo da se radi o djevojci ili prijatelju, ako ne vole vašeg sina onakvog kakav jeste nikada ga neće ni zavoljeti, koliko god truda uložio da se promijeni. Iako se potpuno promijeni, vaš sin više neće biti sretan jer nije ostao vjeran samom sebi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

5. Uvijek se čvrsto rukuj i gledaj ljude u oči. Ova dva manira su veoma važna kako bi zaslužili poštovanje ljudi, bez obzira da li je riječ o poslu ili upoznavanju novih prijatelja. Takođe, bitno je da vaš sin razvije osjećaj da nekoga pozdravi i čestita važne datume.

6. Nećeš uvijek biti jak. Ponekad život ume da bude težak i niko ne bi trebalo da glumi snagu i da pokušava sam da se izbori sa svim preprekama i problemima. Naučite sina da je u redu ako napravi grešku ili doživi poraz, jer će na taj način za ubuduće naučiti važnu lekciju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

7. Nemoj da uradiš nešto pogrešno samo da ne bi u društvu ispao kukavica. Vaš sin će vjerovatno tokom odrastanja biti u iskušenju da uradi nešto loše kako bi bio prihvaćen u društvu. Naučite ga da mu prijatelji koji ga navode da napravi grešku i nisu pravi prijatelji.

8. Sam si odgovoran za svoje greške. Ovo je jedna od najznačajnijih lekcija koju treba da održite svom sinu. On mora naučiti da preuzme odgovornost za svoje greške i da nauči nešto iz njih. Takođe, jako je bitno da zna kada je potrebno da se izvini ljudima koje je povrijedio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

9. Porodica je uvijek na prvom mjestu. Naučite ga da su članovi porodice njegovi najbolji prijatelji i da uvijek treba da bude uz njih. Kada ostarite shvatićete da je ova lekcija urodila plodom, jer će vaš sin biti u najtežim trenucima uz vas.

10. Nije sramota pitati ako ne znaš i poslušati nečiji savjet. Vaš sin treba da shvati da je uvijek u redu ako vas nešto pita ili traži savjet. Takođe, bitno je da ne krije ni male probleme, jer će sakrivanjem samo prerasti u velike. Pokažite mu da može uvijek da vam vjeruje i da je svaka njegova tajna kod vas potpuno bezbijedna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)