Desetine demoliranih privatnih poslovnih prostora (FOTO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

IMG_4317

Subota u Zenici je u znaku čišćenja cijelog grada nakon demonstracija koje su se desile jučer ispred Vlade Zeničko-dobojskog kantona, zgrade Općine Zenica, ali i u području cijelog grada.

Stanje u Zenici je trenutno normalna, ali ono što je vidljivo jeste da će sanacija svih porazbijanih objekata i sanacija cjelokupne štete trajati danima. Od ranih jutarnjih sati policija privodi osumnjičene za učešće u uništavanju javne imovine,a pod posebnim nadzorom danas su sjedišta političkih stranaka,kao i zgrada Tužilaštva.

Kako se saznaje, prema posljednjim informacijama liječnička pomoć do sinoć pružena je za 80 povrijeđenih lica, među kojima i 29 policijskih službenika. Zasigurno je da su svi građani Zenice još uvijek izuzetno zbunjeni i osjećaju veliku nevjericu nakon jučerašnjih nekontrolisanih protesta,koji su prijetili potpunim haosom.

Na svu sreću jučer u večerašnjim satima stanje se poprilično smirilo, ali od ranih jutarnjih sati  komunalne službe i građani potpomažu u otklanjanju polupanih stakala na zgradama kantonalne vlade i općine Zenica.

Podsjećanja radi, pored Zenice jučer su protesti održani u Tešnju, Zavidovićima, Maglaju, Žepču, Visokom, Kaknju i Brezi, kao i mnogim drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine. Pričinjena je veća materijalna šteta. Za vrijeme protesta slobode su lišena 23 lica,saopćavaju iz MUP-a ZDK.    

Važno je napomenuti da je stradala je i zgrada Elektrodistribucije kao i drugi poslovni objekti i radnje, te fotografije uništenih objekata možete pogledati u fotogaleriji Benjamina Hazića. 

[flagallery gid=197]