AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Dvanaest osoba uhapšeno, a na deset lokacija izvršeni su pretresi u nastavku operativne akcije “Kristal” koja se sprovodi na širem području Bijeljine sa ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se duži vremenski period bavila preprodajom opojnih droga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su uhapšeni Todorović Mladen, Burić Vukašin, Simić Nikola, Vasić Petar, Savić Predrag, Petrović Mile, Maksimović Maksim, Arapović Nenad, Simić Savo, Simić Radoslav, Nogić Nebojša i Lakic Jovan iz Bijeljine, te Simić Savo i Lakić Jovan iz Ugljevika

Kako se navodi u saopštenju MUP-a u današnjim aktivnostima policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 200 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu kokain, pištolj, 10.000 KM, više mobilnih telefona i sim kartica i drugih predmeta.

Iz MUP-a Srpske ističe se da je u toku kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama.

Sve aktivnosti u akciji “Kristal” provode se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Akcija se nastavlja i u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

Akcijom “Kristal” obuhvaćene su i do sada uhapšene ukupno 23 osobe, protiv kojih je ili će biti podneseni izvještaji zbog izvršenja 17 krivičnih djela i to krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz Člana 207 stav 1 i 3, omogućivanje uživanja opojnih droga iz Člana 208, nedozvoljen promet oružja ili eksplozivnih materija iz Člana 361 Krivičnog zakona Republike Srpske i vrbovanje radi međunarodne prostitucije iz člana 187 Krivičnog zakona BiH.