Detalji optužnice protiv Šabanovog ubice: Drogiran divljao ukradenim autom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Poslije nesreće, nakon koje je od krvarenja usljed pucanja trbušne aorte Šaulić preminuo, od zadobijenih povreda kasnije se u bolnici okončao i život njegovog prijatelja, klavijaturiste Mirsada Kerića (43)

Osumnjičeni za smrt pjevača Šabana Šaulića, Turčin Alsin Levent (35), uskoro će se naći na optuženičkoj klupi, jer je, prema pisanju njemačkih medija, protiv njega podignuta optužnica koja ga tereti za dvotruko ubistvo u saobraćaju. U njoj je dugačak spisak krivičnih djela koja se Turčinu stavljaju na teret.

Datum prvog ročišta u ovom postupku još nije utvrđen, ističu njemački mediji. Leventu se, kako potvrđuje državni tužilac Kristof Makel, na teret stavljaju i teške tjelesne povrede Slobodana Stojadinovića, trećeg putnika automobila u kom je sjedio i Šaulić, prenose Novosti.

“Mazda šest” za čijim je volanom bio Levent, zakucala se 17. februara ove godine na autoputu A1 u zadnji dio “seata”, a Makel je ranije izjavljivao da je “gotovo izvjesno da će se Levant naći iza rešetaka”. Sada je to skoro nesumnjivo, jer je spisak prestupa za koje tužioci terete Leventa veoma dugačak.

– Levent će morati da odgovara za vožnju u izrazito alkoholisanom stanju i pod dejstvom narkotika, a bez vozačke dozvole – navode mediji u Njemačkoj.

Automobil je, kako je tada tvrdio, pozajmio od prijatelja, ali se kasnije ispostavilo da se to dogodilo zapravo bez prijateljevog znanja, što je faktički isto što i krađa. Uz sve to, osumnjičenom za ubistvo pripisuje se i prekoračenje brzine, jer je vozio 160 kilometara na sat.

Na toj dionici puta, koja je u to vrijeme bila u rekonstrukciji, bilo je dozvoljena upola manja brzina.

Na sve to, njemački tužioci dodali su i ugoržavanje bezbjednosti saobraćaja, odnosno stvaranje uslova u kojima je moglo biti još žrtava. To je, kažu, bilo izbegnuto pukim slučajem. U optužnici, čije detalje iznosi lokalni “Vestfalen blat” se, takođe, ističe da u istrazi nisu otkriveni tragovi kočenja, odnosno da je Levent svom silinom udario u “seat” od čega se mali automobil okrenuo za 180 stepeni.

Poslije nesreće, nakon koje je od krvarenja usljed pucanja trbušne aorte Šaulić preminuo, od zadobijenih povreda kasnije se u bolnici okončao i život njegovog prijatelja, klavijaturiste Mirsada Kerića (43).

Levent je sproveden u pritvor, a kao razlog zadržavanja u istražnom zatvoru navedena je činjenica da osumnjičeni nije mogao da navede svoje prebivalište. Objasnio je “da je to zbog toga što je raskinuo vezu sa djevojkom sa kojom je dijelio stan, a još nije pronašao novi za sebe”.

Pošto je, tri mjeseca kasnije, njegov advokat Jerit Šol dostavio tužilaštvu adresu novoiznajmljenog stana u kome će Levent boraviti, ovaj je u maju pušten iz pritvora da na slobodi čeka podizanje optužnice, uz uslov da se redovno javlja policiji.

GODISNJICA
MARKETING