Portal 072info

Detalji ubistva u lovu kod Livna: Misleći da su divljač pucao na prijatelja i sina

Tokom lova na lovištu Korićina, na prijevoju između Livna i Glamoča, 83-godišnjak nehotice je usmrtio jednu, a teško ranio drugu osobu.

Kako javljaju Nezavisne novine, pred sami mrak lovac Izet Mačkić (83) ostao je na čeki, dok su se njegov sin Eldin i prijatelj Izet Mršo udaljili.

“Prilikom njihovog povratka starac je vjerovatno mislio da je u pitanju divljač i zapucao je iz lovačke puške u njihovom pravcu. Sačma je njegovog prijatelja Mršu pogodila u vrat i presjekla mu aortu. Tom prilikom ranio je i sina Eldina takođe u vrat, ali na njegovu sreću radi se o blažoj povredi i vitalne vene su ostale nedirnute”, kaže izvor Nezavisnih novina.

Kako navode iz MUP-a Livanjskog kantona, djelatnici Policijske stanice (PS) Livno zaprimili su u subotu oko 22 sata dojavu da je u prostorije Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno dovezena jedna mrtva muška osoba, koja je najvjerovatnije ustrijeljena lovačkom puškom.

Po dojavi u prostorije Doma zdravlja Livno upućeni su odmah pripadnici PS Livno, koji su ustanovili da se radi o 57-godišnjem I. M. iz Livna, a u Domu zdravlja zatečen je i 55- godišnji E. M. , također iz Livna, s prostrijelnom ranom od zrna ispaljenog iz lovačke puške u predjelu vrata.

U informativnom razgovoru koji je odmah obavljen s ranjenim, djelatnici MUP-a došli su do saznanja da se pored navedenih osoba u lovu na predjelu planinskog prijevoja Korićina, nalazio i 83- godišnji I. M. iz Livna, za kojeg je utvrđeno da je pucao iz lovačke puške te da je usmrtio I. M., a E. M. ranio.

I. M. je pronađen i sproveden u prostorije PS Livno, nakon čega je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubistvo.

Međutim, zbog lošeg zdravstvenog stanja oko 1.10 sati I. M. je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje je zadržan na liječenju.

Smrtno stradala osoba je prevezena u mrtvačnicu Kantonalne bolnice u Livnu, gdje je tiokom dana obavljena obdukcija.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici Policijske uprave Livno, MUP-a HBŽ-a i Županijskog tužiteljstva.

fokus.ba

Podijelite članak