Portal 072info

Devet znakova da ste pronašli srodnu dušu

Nedavno istraživanje koje je objavio časopis “Psychological Science” ukazuju da postoji devet tema koje su najznačajniji pokazatelji koliko je nečija veza jaka.

Neprijatni trenuci

Ukoliko sa svojim partnerom možete da pričate o neprijatnim situacijama koje su vam se desile i o najsramotnijim momentima svog života, vi ste savršen par.

Politički stavovi

Kada je politika u pitanju, ne morate, naravno, da se slažete oko svega, ali bi trebalo da budete otvoreni za sve opcije. U dobroj i zdravoj vezi, obje strane iznose svoje stavove i shvatanja i to nikako ne sme i ne treba da bude razlog za ljutnju.

Strahovi i nesigurnosti

Kada sa partnerom pričaš o onome zbog čega ste noću budni, na primjer, pokazuješ svoju ranjivost i rizikuješ da budeš povrijeđen, ali postoji i mogućnost da te on shvati i da ti pomogne.

Djetinjstvo

Sjećanja iz detinjstva su veoma zanimljiva tema za razgovor i u tome ćete oboje uživati i vjerovatno se slatko ismijati. Ali, što je mnogo važnije, na ovaj način ćete otkriti kakvo je bilo njegovo odrastanje i kako je postao čovjek koji danas jeste.

Prethodne veze

Ovo je, slažemo se, osjetljiva tema. Niko ne voli da priča o bivšim vezama, ali ni da sluša. Pa ipak, postoji razlika u tome da li on dok priča još uvijek čezne za bivšom djevojkom ili je možda ogorčen na nju ili jednostavno, smireno, bez mnogo uzbuđivanja priča o onome što je nekad bilo i što se završilo. Ovo je također bitno, jer ćete dosta otkriti o njegovom ponašanju, navikama i stavovima prema ženama.

Porodični život

Veoma je važno da znate sve o tome kakav odnos ima vaš izabranik sa svojom porodicom i kako su ga vaspitavali. Pogotovo ako planirate budućnost sa tim čovekom.

Trenutna dešavanja

Pitajte ga što češće šta misli o onome što se dešava u svijetu, kako gleda na svjetski poredak, na ekonomsku krizu, na 3D televizore, šta misli o filmu “Avatar”… Sve to će vam pomoći da se zbližite i da razvijete nova interesovanja.

TV i filmovi

Ako ovu stavku uporedimo sa politikom, izgledaće veoma plitko. Pa ipak, i ovo može da vam pokaže dosta o partneru. Nakon što zajedno odgledate film, pitajte ga sve o motivima nekog lika iz filma, o zavjerama, spletkama… Saznaćete o njemu više nego što očekujete.

Budućnost

Razgovor o zajedničkoj budućnosti nijednom paru nije naročito prijatan. Zato ga ne pritiskajte ovim pitanjem i ne potežite priču o braku i djeci, ali treba da znate sve o njegovim željama, ciljevima i nadama.

Podijelite članak