Portal 072info

DIANA BEŠIĆ Uspješan dipl. inžinjer mašinstva i prof. engleskog jezika “Uz narod ZA BOLJU ZENICU!”

PROMO IZBORI 2016 – Na listi za Gradsko vijeće Zenice, ispred Saveza za bolju budućnost BiH – Fahrudin Radnočić, pod rednim brojem 2 nalazi se Diana Bešić, rođena Zeničanka.

Cijeli svoj život, kako školovanje tako i radni vijek, provela je u gradu čelika. Završila je studij mašinstva na Mašinskom fakultetu u Zenici i studij engleskog jezika i književnosti na Fakultetu humanističkih nauka.

Iz njenog bogatog CV-a izdvajamo radno mjesto profesorice i direktorice Druge gimnazije, koja je za vrijeme njenog mandata doživjela potpunu transformaciju. O poboljšanju uslova i prostora u kome se izvodi nastava, brojnim nagradama na eminentnim takmičenjima i uspjesima učenika izvještavali su brojni mediji.

Također, uspostava saradnje sa ministarstvima, institucijama u lokalnoj zajednici i izvan nje ali i sa međunarodnim organizacijama samo su još od nekih pomaka koje je ova škola doživjela u toku njenog mandata.

Osim toga, iz profesionalnog iskustva, između ostalog, valja pomenuti njen angažman u “HealthNet International” gdje je radila kao šef ureda na rukovođenju aktivnostima organizacije i uredom u Zenici kako sa stranim tako i domaćim zvaničnicima u zdravstvu. 

Također, valja istaći još angažmane u “America Refugge Committee” kao rukovodilac ureda te “United Nations Mission in B&H” ali i brojne druge angažmane kojima je stekla bogato iskustvo i nastojala doprinijeti razvoju grada.

Tokom svog kontinuiranog usavršavanja završila je kurs za upravljanje projektima u Holandiji 1999. godine, seminar o razvijanju sposobnosti liderstva kod mladih u SAD-u 2005. godine te brojne druge seminare i obuke.

Trenutno je na postdiplomskom studiju, a njeno odlično poznavanje nekoliko stranih jezika također su argument više zbog čega biste 2. oktobra trebali izabrati broj 2 na listi za Gradsko vijeće SBB-a BiH.

Uz narod ZA BOLJU ZENICU,  Diana Bešić – Savez za bolju budućnost BiH na rednom broju 2!

Pokažimo da visokoobrazovani kadar, obogaćen znanjem i iskustvom u zemljama svijeta, koji se dokazao na nekoliko funkcija može zadobiti povjerenje svojih građana i nakon 2. oktobra učiniti grad boljim za život svih nas!

Pridružite se njenoj oficijelnoj Facebook stranici klikom OVDJE.

PROMO

 

Podijelite članak

Počitajte još

Meliha Salčinović: SDA, A-SDA i SBB danas su Zenicu doveli pred uništenje

Redakcija

Saopćenje za javnost predsjedavajuće GV Zenica

Redakcija

Predsjedavajuća Bešić za ponedjeljak zakazala sjednicu Gradskog vijeća Zenica

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box