Portal 072info

Digitalne tetovaže koje brinu o vama i izgledaju dobro

Čipovi su nam svakim danom sve bliže. I to doslovno. Preko računala su došli do pametnih telefona i tableta, pa na pametne satove i narukvice. Logično je ovim redoslijedom očekivati čipove ispod naše kože, ma koliko se to nama sviđalo ili ne. No, prelazna faza ne zvuči tako loše, naročito ako brine o našemzdravlju.

Prelazna faza bi mogla biti digitalna tetovaža, koja će uz zdravstvenu imati i estetsku funkciju. Barem tako digitalne tetovaže zamišlja tvrtka Chaotic Moon, koja ih je prozvala Tech Tat.

Ova tetovaža je napravljena od boje koja provodi elektricitet, između koji je postavljeno nekoliko biosenzora koji prate sve vitalne funkcije u tijelu kao što su otkucaji srca i tjelesna temperatura.

Iako je riječ o prototipu, iz Chaotic Moona naglašavaju kako je riječ o potpuno funkcionalnom protoptipu. Ostaje pitanje koliko će biti interes investitora za ovaj projekt.

“Tech Tat je pravi funkcionalni prototip. Nastavljamo s razvitkom ove vrste tetovaže, svakog tjedna dolazimo do nekih novih otkrića”, ističu iz Chaotic Moona

Podijelite članak