Dijete ispalo iz auta, vozilo se prevrnulo na njega i usmrtilo ga

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Županijsko državno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv vozača (38) kojeg tereti da je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov sin (4), a teško povrijeđena žena (33).

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak 18. novembra lani oko 19 sati, upravljao putničkim automobilom županijskim putem broj 4105 iz smjera mjesta Podgorač (Hrvatska) u smjeru mjesta Budimci pri koncentraciji od 1,30 g/kg alkohola u krvi”, navodi se i dodaje:

“U krivini je izgubio kontrolu nad vozilom i desnim točkovima sletio na južnu bankinu sa koje se vratio na put i u zanošenju sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane puta, a potom na zelenu površinu koja dijeli dva odvodna kanala”.

U optužnici se navodi da se auto više puta prevrnuo.

“Došlo je do višestrukog prevrtanja vozila pri čemu je dijete ispalo iz vozila te je na njega pao automobil. Dijete je preminulo na mjestu nesreće, dok je žena zadobila teške tjelesne povrede, prelom torakalne kralježnice i grudne kosti, višestruki prelomi rebara”, navode tužioci.

Stravična saobraćajna nesreća na našičkom području šokirala je cijeli kraj. Vozaču prijeti 15 godina zatvora, piše “Danica.hr“.