Portal 072info

DILERIMA 10 I PO GODINA ZATVORA: Drogu prodavali maloljetnicima

873x400 152 696x392 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srđan Boškov (37), Nail Kapo (21) i Amer Isaković (21) osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 10 i po godina zatvora zbog trgovine drogom, koju su davali i maloljetnicima.

Presudom sva trojica su osuđena na kazne od po tri i po godine zatvora. Oglašeni su krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet doroge, dok su Isaković i Kapo osuđeni i za omogućavanje uživanja droge. Oni su prošle godine uhapšeni u okviru akcije “Klub” zajedno sa još osam osoba.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

 presudi se navodi da su Boškov, Kapo i Isaković od početka 2018. do 3. juna 2019. godine kupovali i preprodavali marihuanu. Pored toga Kapo i Isaković su maloljetnicima, te većem broju osoba na raspolaganje stavljali stan u kojem su nesmetano mogli da se drogiraju. Među njima je bilo i štićenika Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjoj Luci.

Privođenje osumnjičenih
Privođenje osumnjičenih Foto: Avaz

Tokom suđenja je dokazano da su optuženi drogu prodavali po cijeni od 10 do 80 maraka, u zavisnosti od količine. Takođe, navodi se i da su Kapo i Isaković organizovali žurke u stanu u Banjoj Luci na kojima su većem broju osoba, pa i maloljetnicima, omogućavali konzumaciju marihuane i spida.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Na sto bi stavili narkotike, tako da su svi prisutni mogli da ih uzmu i koriste – navodilo se u optužnici.

Nakon presude branioci optuženih najavili su da će se žaliti Vrhovnom sudu RS, jer im nije jasno na osnovu čega je donesena osuđujuća presuda kada, kako navode, kod optuženih nije pronađena droga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

U sklopu akcije “Klub” uhapšeno je još osam osoba, a dvojica su bila osumnjičena i za navođenje maloljetnica na prostituciju, uglavnom štićenica Dječijeg doma. Međutim, to djelo se uopšte nije našlo u optužnici OJT Banja Luka.

Akter afere “Bijelić”

Srđan Boškov bio je akter afere koja je 2003. godine potresla MUP RS. Policija je tada prilikom presjecanja navodnog narko lanca na Borji kod Teslića ubila Predraga Bijelića, a Boškova ranila iako su, kako se navodilo u istrazi, bili nenaoružani. Oni su navodno učestvovali u primopredaji dva kilograma heroina, ali se ispostavilo da se radilo o smjesi kakaa i šećera, sa primjesom kodeina. Boškov je kasnije privođen zbog više provala, ali i zbog krađe 27 čokolada iz marketa prenosi Avaz.

Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Maloljetnik opljačkao šest kladionica u Banjoj Luci, ukupno ukrao 3.120 KM

072info.com

U sudaru četiri vozila teže povrijeđen pješak

072info.com

Maloljetnika iz BiH nakon što je opljačkao kladionicu policija otkrila u taksiju

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6