Portal 072info

DIRLJIVO: Pročitajte pismo silovane djevojčice koje je posramilo policiju07

Jednu petogodišnjakinju iz Essexa silovao je njen komšija, dječak star 12 godina. Tri i po godine nakon silovanja njena porodica i dalje čeka na izvršenje pravde. Potrošili su 40.000 funti na pravne troškove, a silovatelj je prošao samo s upozorenjem da “sljedeći put to uradi s nekim ko je njegovih godina“. A sada je djevojčica napisala otvoreno pismo kojim je mnoge policajce postidjela. Kada je sin njihovog bliskog prijatelja silovao njihovu petogodišnju kćerku, Sara i Peter su bili šokirani. Ne samo da je tako oduzeta nevinost tako malog bića, nego je dijete preživjelo neopisivu traumu.

Oni su odmah prijavili slučaj lokalnoj policiji u Essexu vjerujući da će im oni pomoći da se kazni napadač njihove kćerke. I poslije tri i po godine još uvijek čekaju na izvršenje pravde. Policajci nisu prijavili ime silovatelja čak ni Kraljevskoj tužilačkoj službi, pa on nije uveden u registar seksualnih prijestupnika. Nisu uzeti otisci, DNK uzorci ni fotografije. Krivac, koji je priznao silovanje tokom ispitivanja koje je bilo snimano, izvukao se samo s upozorenjem da “sljedeći put to uradi s nekim ko je njegovih godina“.

– Svi oni koji bi trebalo da zaštite našu kćerku iznevjerili su nas. Kako ćemo ikada više vjerovati policiji kad su se tako olako ponijeli prema silovatelju? Svi smo nekako ostali zamrznuti tom činjenicom, kao da nam je svima život stao. A naša kćerka misli da njen glas ne dopire do vlasti, kaže Sara. Njihova kćerka, koja sada ima osam godina, odlučila je da napiše pismo policajcima koji su umiješani u taj slučaj.

Pismo glasi ovako:

“Dragi Gospodine,

Kada sam imala pet godina dogodilo mi se nešto mnogo ružno i Vaš posao je bio da se on kazni. Ali Vi niste odradili svoj posao i iznevjerili ste me. To me rastužuje, uznemirava i čini bijesnom, jer su prošle tri godine, a on još uvijek nije kažnjen.

Da li ste to namjerno uradili zato što je on ima 12 godina? Vjerovala sam da ćete me izvući, a vi ste me samo potopili.

Mislila sam da su policajci dobri i da hvataju loše ljude, ali vi niste takvi. Niste u pravu i trebalo bi to da znate. Nadam se znate da sam veoma razočarana zbog toga. Mislim da treba da mi napišete pismo i izvinite se, jer ja to radim svojim prijateljima ako im učinim nešto loše.

Nadam se da ćete se bolje ponašati u budućnosti i da ćete stvari raditi kako treba. Nadam se da će ga jednog dana stići kazna koju zaslužuje.“

Jedan od policajaca odgovorio je djevojčici na njeno pismo.

– Jako mi je žao zbog greški koje je napravila policija Essexa u vezi tvog slučaja. Zaista mi je žao što si imala tako loše iskustvo i nadam se da te u budućnosti čeka samo najbolje, napisao je on.

Agonija ove djevojčice počela je 2011. godine, kada ju je dječak kod kojeg je došla s roditeljima odveo u svoju sobu. Tamo joj je pokazivao filmove za odrasle na svom laptopu, a onda je silovao. Sljedećeg dana djevojčica se povjerila mami objasnivši joj šta se desilo.

– Ništa nije moglo da me pripremi za taj trenutak kada sam shvatila šta se desilo. Ona je bila veoma uznemirena, jer joj je dječak rekao da se zapravo igraju muža i žene i da ne smije nikom da kaže za njihovu igru. Ali ona nikad ništa nije krila od nas, kaže Sara.

Slučaj je prijavljen policiji, a dječak je podvrgnut ispitivanju koje se snimalo. Tokom tog razgovora rekao je da su neki njegovi drugovi pokušali isto to sa svojim sestrama, ali ni povodom toga ništa nije učinjeno. Dječakov prekršaj još uvijek nije prijavljen. Troje policajaca koji su učestvovali u ovom slučaju kažnjeni su samo opomenom, a iz policijske stanice nisu htjeli da komentarišu ništa više od toga, prenosi Žena.rs.

– Naša porodica nikad neće biti ista. Mi više nemamo vjere u zakon i pravdu. Pravde za našu kćerku nije bilo, rekla je Sara.

5468df5c-2394-4464-b14d-3064b0765237-1416097792222-image-galleryimage-5yrs-ol-victim-letter-jpg

Podijelite članak