Portal 072info

Divlje jagode: Novi album i novi pjevač

Legendarne Divlje jagode održale su u četvrtak naveče u banjalučkom klubu Kruna promociju svog 12. po redu albuma – “Biodinamička ljubav”.

Neprolazne “Jagode”, predvođene harizmatičnim liderom i gitaristom Zeletom Lipovačom, u sklopu banjalučke promocije odsvirale su nekoliko numera sa svog novog albuma, kao i neprolazne hitove grupe.

Ova promocija specijalno je priređena za najvjernije fanove i novinare, a ovom prilikom predstavljen je i novi pjevač – Livijo Berak.

Na albumu “Biodinamička ljubav”, izdatom ove godine za Croatia records, kao gosti pojavljuju se i bivši pjevači Marko Osmanović i Žanil Tataj, kao i Ivana Peters iz “Negativa”.

“Odgovorno tvrdim da je ovo najbolji album koji sam napravio za ovih 35 godina, koliko se bavim muzikom”, kaže Zele o svom novom ostvarenju, prvom u posljednjih 10 godina.

Na albumu se nalazi 11 pjesama, deset novih i obrada stare pjesme “Đavolji grad” iz 1984. godine, a večerašnja promocija najava je velikih koncerata koje bi “Divlje jagode” u 2014. trebalo da održe širom regiona.

Divlje jagode osnovane su 1977. godine Bihaću, a od tada bend je snimio gomilu poznatih pjesama, poput “Motori”, “Krivo je more”, “Jedina moja”, “Marija”, “Kap po kap”…

Kroz “Jagode” do sada je prodefilovalo mnoštvo pjevača, a najpoznatiji od njih su Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Toni Janković, Gibonni…

Podijelite članak