Portal 072info

Diyanet Republike Turske podijelio 1435 kilograma kurbanskog mesa u Zenici i Vitezu

Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH drugi dan Kurban-bajrama  imali su mnogo aktivnosti i obaveza zajedno sa  predstavnicima Diyaneta u podjeli kurbana koje je obezbijedio-donator Diyanet (Islamska zajednica Republike Turske), i ured za vjerska pitanja ambasade Republike Turske.

Mostovi Prijateljstva su koordinirali sa institucijama i udruženjima i naseljenim mjestima na području općine Vitez (Krušćica), i na području Grada Zenica prilikom podjele kurbana koje je obezbjedio Diyanet Republike Turske.

Kurbani su bili u paketu od po 5 kg i više.

Na području Grada Zenica kurbani su podijeljeni u MZ Nemila, MZ Pehare, MZ Ričice, a također su kurbani podijeljeni i udruženju osoba sa downovnim sindromom “Zvijezda” iz Zenice, kao i institucijama-Kantonalnoj bolnici u Zenici (250 kg), Domu za stara lica-Zenica (150 kg), Domu i porodici (100 kg).

Ukupno je na području Grada Zenice podijeljeno 237 kurbana ukupne mase od preko 1185 kg kurbanskog mesa. U Vitezu (Kruščica je podijeljeno 50 kurbana (250 kg mesa).

Predstavnicima Diyaneta i članovima Mostova Prijateljstva je bila privilegija učestvovati u ovoj humanoj aktivnosti koje će se nadamo se nastaviti i u budućnosti.

Danas (treći dan Kurban-bajrama) nastavljamo akciju podjele kurbanskog mesa na području naseljenih područja Grada Zenice.

Podijelite članak