Djeca razvedenih roditelja imaju više poteškoća

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Istraživanje američkih naučnika s Carnegie Mellon University u Pittsburghu sugerira kako djeca razvedenih roditelja imaju veći rizik za poteškoće sa zdravljem.

Razvod popraćen svađama roditelja ima negativan utjecaj na fiziologiju djece te povećava učestalost upalnih procesa povezanih s većim rizikom za hronične bolesti, prenose mediji.

Prema novim nalazima, ovakav učinak razvoda i izostanka komunikacije roditelja utrostručuje rizik za infekcije kod djece i 20-40 godina kasnije.

ČITAJ JOŠ:  Ovih sedam zapanjujućih činjenica o guzi sigurno niste znali!

U ovom istraživanju su korišteni podaci dobiveni praćenjem gotovo 200 ispitanika.

Podsjećamo, naučnici su još ranije isticali da problem nije u samoj svađi, nego u neriješenom sukobu jer djeca moraju znati kako se spor može razriješiti kako bi se nastavio život.

Ranije istraživanje univerziteta Sussex pokazalo je da neriješeni sukob roditelja može snažno utjecati na rani razvoj djeteta, njegovo mentalno zdravlje i izglede za uspjeh u odraslom životu. I to važi bez obzira na to jesu li roditelji zajedno ili su razdvojeni.

ČITAJ JOŠ:  Naučnici objasnili detalje - najbolji način za preživjeti nuklearni udar

Fena

GODISNJICA
MARKETING