Portal 072info

Dječak koji je izvršio samoubistvo na Dobrinji satima sjedio u haustoru

Dan nakon tragičnog događaja u kojem je maloljetnik (15) izgubio život skočivši sa prozora haustora 8. sprata zgrade na Dobrinji, na površinu izlazi tek pokoji detalj, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, kako su za Patriju ispričali stanari iz ulice Branislava Nušića 166, dječak uopšte nije živio u tom haustoru.

– Ono što mi znamo je da je sjedio neko vrijeme na stepenicama i pušio cigarete. U jednom momentu zapalio je svoj školski ruksak, a onda je otvorio prozor i skočio. Tužno je da jedan mladi život tako završi  – kaže jedan od stanara pod uvjetom anonimnosti.
1

Prema nekim informacijama, dječak je navodno u školi imao problema sa ocjenama, a ovaj haustor odabrao je jer se na haustoru može otvoriti prozor. Inače, radi se o novoizgrađenoj zgradi u naselju Dobrinja 5.

S obzirom da se radi o maloljetniku, više zvaničnih detalja kao ni identitet dječaka nije objavljeno, ali prema svemu sudeći dječak se odlučio na najgori mogući potez. Prave razloge i zašto je odlučio skončati svoj život na ovaj način vjerovatno nikada nećemo ni saznati.

Ostaje samo da se nadamo da će mladi ljudi prije nego se odluče za radikalne poteze ipak potražiti pomoć čak i onda kad misle da nema drugog izlaza.

Patria

Podijelite članak