Screenshot 1 2302
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Štićenicima Javne ustanove “Dom-porodica” Zenica danas je Djed Mraz čamcem na rijeci Bosni dostavio novogodišnje paketiće, a sve s ciljem da izmame najiskreniji osmijeh.

Interventna spasilačka služba Zenica u saradnji sa Sportsko-rekreativnim klubom “Bosna” danas je rafting čamcem dostavila novogodišnje paketiće za štićenike Dom-porodica Zenica koji su ih na obalama rijeke Bosne dočekali s velikim oduševljenjem.

Hladna i nemirna rijeka Bosna i vjetar nisu omeli današnje heroje da dostave paketiće za one koji su bili dobri ove godine. U ulozi Djed Mraza bio je Tarik Džidić koji je danas za razliku od saonica kao prijevozno sredstvo koristio čamac.

“Svu organizaciju smo napravili međusobno SRK Bosna i ISS Zenica. Ni hladna rijeka, ni vjetar, nisu nas omeli, a Djed Mraz u čamcu sigurno je nešto neobično. Drago nam je što smo izmamili njihov osmijeh”, kazao je Džidić.

Draženka Subašić, direktorica JU Dom-porodica Zenica, je poručila da je sretna što ova ustanova ima dosta istinskih prijatelja.


“S našim prijateljima uspijevamo pričati lijepe priče. Možda smo jedini u BiH koji imamo ‘vodenog’ Djed Mraza i zahvalni smo im na njihovim aktivnostima i načinima izmamljivanja osmijeha”, poručila je Subašić.

U ime Interventne spasilačke službe Zenica Ajdin Isaković je kazao da je bio sretan kada je vidio osmijeh na licima djece.

“Ovo je godina koju su obilježile brojne loše stvari, a mi smo željeli napraviti nešto neočekivano i neobičajno, a s obzirom da je priroda onog što radimo spašavanje na vodi i pod vodom, Djed Mraza smo dovezli na čamcu kako bismo djeci ispunili želju i uljepšali posljednje dane ove godine”, kazao je Isaković te zaključio da veću motivaciju od ove djece nisu imali i da im nije trebala.

Klix.ba