Djevojčica izašla iz vrtića, pješačila kilometar, pa pitala prodavačicu za mamu

20211008125043 685065
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Petogodišnja devojčica neopaženo je izašla iz Predškolske ustanove “Sunce” i zaustavila se kod prodavnice udaljene oko jednog kilometra u naselju Markovići gdje je pitala za mamu i kako da stigne kući.

Kako je Novostima ispričala Lela Tomašević, prodavačica jedne od prodavnica u ovom naselju da je devojčica sama i da traži roditelje ukazali su joj građani koji su bili ispred prodavnice čekajući da uđu unutra.

“Jeda mušterija me je pozvao rekavši da je ispred prodavnice dete i da traži nekoga. Izašla sam odmah i ugledala lepu devojčicu koja je bila potpuno pribrana i koja je lepo razgovarala. Pitala sam je da li je dobro a ona mi je rekla da hoće da ide kući. Rekla mi je i imena roditelja a kako nisam znala ko su, ja sam pozvala koleginicu iz druge prodavnice jer sam mislila da je iz naselja i da ona možda zna ko su joj roditelji odnosno da je baka devojiče jedna od mušterija”, priča za Novosti Lela Tomašević dok pojašnjava da je potom žena iz komšiluka preuzela dijete a da je njena kćerka pozvala vrtić iz kojeg su došli po devojčicu.

Iz kuršumlijske predškolske Ustanove Sunce ističu da je dijete od pet godina iskoristilo trenutka nepažnje i izašlo.

“Htelo je kući, ali je pogrešilo stranu i otišlo u pradavnicu”, kažu za Novosti u Predškolskoj Ustanovi “Sunce” dodajući da se dijete oseća dobro kao i da majka djevojčice radi u vrtiću.

Inače, iz ove ustanove dodaju da je protiv vaspitačice pokrenut disciplinski postupak.

GODISNJICA
MARKETING