Djevojčica nestala prije dvije godine pronađena živa ispod stepenica

5E47CBB6 3326 449A 86DA 8EB07AC6E041

Pejzli Šoltis, šestogodišnja djevojčica pronađena je skrivena u tajnoj sobi ispod stepeništa više od dvije godine nakon što je oteta, pišu Nezavisne.

Kako prenose mediji, nju su oteli njeni roditelji 2019. godine, kada je imala četiri godine, a nakon što su izgubili starateljstvo nad njom.

Djevojčici se gubi trag otkako je nestala iz kuće svog zakonskog staratelja u Njujorku, zajedno sa svojim roditeljima koji su je skrivali od policije.

Istražitelji su u to vrijeme sumnjali na biološke roditelje djevojčice, Kimberli Kuper (33) i Kirka Šoltisa mlađeg (32), a prije dva dana policija je dobila dojavu da je ona sa parom.

Policija je pretražila posjed i razgovarala sa stanarima, Kirkom Šoltisom mlađim i njegovim ocem Šoltisom starijim (57), piše Mirror.

Prema navodima policije, Šoltis mlađi je rekao da nije znao gdje se nalazi njegova ćerka Pejzli. Međutim, tokom pretresa detektiv Erik Tile je “primjetio nešto na stepeništu koje vodi iz zadnjeg dijela kuće u podrum što je privuklo njegovu pažnju”, navodi se u saopštenju.

Uperio je baterijsku lampu u stepenište i tada su detektivi ugledali par malih nogu.

Policajci su uklonili nekoliko stepenika i otkrili da su dijete i majka Kimberli Kuper sakriveni u improvizovanoj sobi skrivenoj iza stepenica.

“Dijete se nalazilo skriveno u improvizovanoj prostoriji, ispod zatvorenog stepeništa koje vodi u podrum kuće”, navodi se u saopštenju policije.

Kada su uklonili daske za stepenice, dijete i otmičarka Kimberli Kuper pronađeni su kako se kriju u mračnom i mokrom ograđenom prostoru.

Policija je dijete odvela u sjedište policijske uprave gdje su je pregledali ljekari i vratili njenom zakonskom staratelju.

Kuper, Šultis i njegov otac Kirk Šultis stariji uhapšeni su i optuženi za krivično djelo miješanje u starateljstvo i ugrožavanje dobrobiti djeteta.

Prethodni članakSupruga Danisa Tanovića: Čekamo da se Orhan probudi, nastavljamo moliti za njegov potpuni oporavak
Sljedeći članakTijana Milentijević: Sa Sašom Popovićem se ne čujem