Djevojku, pored brata, zlostavljao i otac?!

Ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

silovanje

Djevojka (23) iz Karanovca, kod Petrova, koja je zbog polnog nasilja prijavila šest godina starijeg brata M.M., tvrdi da ju je sa nepunih sedam godina zlostavljao i otac, izjavio je danas Rajko Stokić, advokat iz Doboja.

Nakon ćutanja koje je trajalo čitavu deceniju, djevojka (23) iz Petrova prijavila je prošle sedmice policiji šest godina starijeg brata M.M. zbog polnog nasilja koje se dogodilo 2004. godine. U prijavi koja je šokirala javnost navodilo se da je polno nasilje izvršeno u vrijeme kada je oštećena imala tek 13 godina i da o tome i danas postoje brojni materijalni dokazi.

Stokić, koji zastupa osumnjičenog M.M., a kojem je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor, objašnjava da je oštećena izjavila kako se zlostavljanje u režiji oca dogodilo 1997. godine.

“Radi se o porodici u kojoj su bili narušeni odnosi i gdje su roditelji razvedeni. Koliko je meni poznato, sve je kulminiralo prošle godine kada je djevojka zaprijetila da će sve prijaviti policiji, nakon čega je dobila prijeteće poruke od brata”, objasnio je Stokić i dodao da sestra i brat ne žive zajedno već duže vremena.

Stokić ukazuje i na činjenicu da je od slučaja koji se navodi u prijavi dostavljenoj CJB Doboj prošlo 10 godina i da postoji mogućnost zastare.

“Uložićemo prigovor na odluku suda za određivanje jednomjesečnog pritvora, jer pored činjenice da je od djela prošlo 10 godina, smatramo da se ovdje u najgorem slučaju radi o rodooskrvnjenju, a ne o polnom nasilju”, kazao je Stokić.

Krivični zakon RS za rodooskrvnjenje, u ovom slučaju obljubu sa sestrom, predlaže maksimalnu kaznu do tri godine zatvora ili novčanu kaznu. Ako je u pitanju polno nasilje, tada je zatvorska kazna daleko veća i iznosi do maksimalnih 15 godina zatvora.

“Nezavisnim” je danas u Okružnom tužilaštvu Doboj potvrđeno da M.M. terete za polno nasilje nad djetetom, ali nismo dobili odgovor i da li se u ovom slučaju sprovodi istraga i protiv oca oštećene.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ranije je izjavio da su brojne prijetnje, među kojima i ona da će biti ubijena, natjerale oštećenu da čitav slučaj konačno prijavi policiji. Tokom istrage policija je pretresla kuću u kojoj boravi osumnjičeni, pronašla materijalne dokaze, a M.M. je nakon decenijskog skrivanja od pravde sada “zaradio” status osumnjičenog.

Nezavisne