Portal 072info

Do 31. marta 2016.: Zabrana zapošljavanja državnih službenika i sklapanja ugovora o djelu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj, telefonski održanoj, sjednici donijela zaključak o obustavi konkursnih procedura za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 31.3.2016. godine, saopćeno je iz Vlade, prenosi novinska agencija Patria. 

Ovaj zaključak obavezni su provesti federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, naročito Agencija za državnu službu FBiH, institucije Federacije BiH koje je osnovala Federacija, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica, izuzev federalnih ministarstava.

Do istog datuma obustavljeno je i zaključivanje svih ugovora o djelu, a ova obaveza se odnosi na federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije, federalne ustanove i druge federalne institucije i službe, institucije Federacije BiH koje je osnovala Federacija BiH, a koje vrše javna ovlaštenja i koje imaju svojstvo pravnog lica. Izuzetno, i u slučaju neodložne potrebe, ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, stoji u saopćenju. 

nap.ba

Podijelite članak