Do kraja oktobra isporuka preostalih količina ogrijevnog drveta za penzionere

Do kraja oktobra isporuka preostalih količina ogrijevnog drveta za penzionere

Savez udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona i Šumsko-privredno društvo ranije su sklopili ugovor o isporuci ogrijevnog drveta, a s obzirom da je došlo do komplikacija kod isporuka, i da pojedini još nisu dobili svoju poručenu količinu pitali smo predsjednika Gradskog udruženja penzionera Emina Sijerčića, da li su problemi rješeni.

Sa Šumsko-privrednim društvom je dogovoreno da se isporuči 1500 kubika, a do sada je isporučeno oko 1100 kubika, preko 75% i do kraja oktobra treba da bude isporučena i posljednja količina.

„Pošto su već drva plaćena i rate odbijene našim članovima, Šumsko-privredno društvo nam je obećalo da će do kraja ovog mjeseca isporučiti i ostatak ogrijevnog drveta“, izjavio je za naš portal predsjednik Gradskog udruženja penzionera, Emin Sijerčić.

Predsjednik  Udruženja navodi  da su od Šumsko-privrednog društva dobili garanciju i za isporuku dodatno potrebnih količina ogrijevnog drveta, a to je po još 500 kubika zeničkom i kakanjskom udruženju.

Članove udruženja koji još  nisu dobili svoju isporuku će obavijestit za termin isporuke.

„Mi ćemo naše članove koji su se upisali, a još uvijek nisu dobili svoju isporuku obavijestiti oko termina koje ŠPD nama ponudi  i pitati da li im odgovara. Na svu sreću nismo dali da im se rate odbijaju od penzije dok se drva ne isporuče“, dodaje Sijerčić.

Iz  Udruženja poručuju da rade na tome da otklone probleme i da se što brže i uspješnije riješi  problem nabavke ogrijevnog drveta.

Azra D./Zenicainfo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica