KOMENTAR DANA

Dobar svima, nama grozan

Dobar svima, nama grozan

Jeste li ikad razmišljali kako biste se ponašali u situaciji da vama i vašoj porodici neko prijeti dok najnormalnije obavljate svoj posao, i to samo jer oni, koji nisu nikad radili vaš posao, smatraju da vi činite nepravdu? Nije lijep osjećaj, zar ne?

Umjesto da nam bude ponos i dika, Irfan Peljto, naš najbolji arbitar, zbog takvih živi noćnu moru proteklih sedmica. Neki bolesni umovi odlučili su mu slati slike sina i supruge dok je on sudio utakmicu Konferencijske lige.

Ne smijem ni zamisliti horor i huju pomiješane u njegovoj glavi. Bh. sudija je odlučio reagirati mirno. Prijavio je sve policiji, a hoće li se ikad to riješiti – čisto sumnjam… Najbitnije je da ne bude nikakvog novog napada, jer bi posljedice bile katastrofalne.

I na svu tu mržnju nepoznatog porijekla, Peljtu i dalje cijene svi – FIFA, UEFA, birajte. Sudi najveća klupska takmičenja redovno, u užim je krugovima za smotre najboljih reprezentacija. Ode li na Euro, bit će naš jedini predstavnik.

Kvalitet prepoznaju čak i u komšijskim zemljama, koje ga uzmu u razmatranje kada im treba neko dobar za derbi utakmicu.

A u Bosni? U Bosni mu se prijeti, kao da je on kriv što 22 tupana spomenutih klubova ne mogu da se sastave s loptom od početka sezone. Kao kolektiv bismo trebali prestati svaljivati krivicu na druge i tražiti u svima mane. Ni ne primjećujemo da smo postali eklatantan primjer đon-obraza. Bravo, razočarali smo sebe po ko zna koji put. Svaka nam čast.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE