Dobre vijesti iz Ankare: Zeničanin Aldin Jacić se uspješno oporavlja i iščekuje povratak kući u BiH

Dobre vijesti iz Ankare: Zeničanin Aldin Jacić se uspješno oporavlja i iščekuje povratak kući u BiH
Zeničanin Aldin Jacić uspješno je završio prvu fazu liječenja i čeka završne tretmane u bolnici Numune u Ankari, a u razgovoru sa novinarom AA je kazao da je zahvalan turskim ljekarima i osoblju, ali da jedva čeka da se vrati kući u BiH.

Zeničanin Aldin Jacić (32) uspješno je završio prvu fazu liječenja i čeka završne tretmane u bolnici Numune u Ankari, a u razgovoru sa novinarom Anadolu Agency (AA) je kazao da je zahvalan turskim ljekarima i osoblju, ali da jedva čeka da se vrati kući u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon nerasvijetljene nesreće u kojoj je živ zapaljen, Aldin je u kritičnom stanju hitno prebačen najprije u zeničku, potom u sarajevsku i na kraju u zagrebačku bolnicu. Nakon 15 operacija i ukupno šest mjeseci u bolnici, otpušten je na kućno liječenje. Nesnosni bolovi i otvaranje novih rana na njegovom tijelu i dalje su mu ugrožavali život, a tada je stigla dobra vijest za njega iz Ankare.

Uz posredovanje ambasade Republike Turske u BiH u Ankari mu je osigurano besplatno liječenje i Aldin je početkom aprila tretman nastavio u bolnici Numune, a sada iz te bolnice donosimo drugu dobru vijest, Aldin se dobro oporavlja i više nije životno ugrožen.

Rane koje su mu ugrožavale život su zatvorene, počeo je dobijati na kilaži, a novinaru AA je kazao da se svakim danom sve bolje osjeća.“Čudo je da sam preživio. Ne želim se ni prisjećati nesreće i požara. Samo želim reći da sam mnogo bolje i da sam presretan što ću biti otpušten iz bolnice. Poželio sam svoju zemlju, kuću, sve. Zahvalan sam doktorima i svima u bolnici za sve što su učinili za mene“, poručio je Jacić.

Ljekar Ahmet Cinar Yasti je kazao kako je pacijent po dolasku u bolnicu bio kritičnom stanju, ali kako je nizom operativnih zahvata stanje stabilizirano i kako će hodajući napustiti bolnicu u koju je donesen u nosilima i skoro bez svijesti.


Anadolu Agency
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS