Dobre vijesti iz JP “Grijanje” Zenica, topli radijatori mogući od…

JP Grijanje Zenica
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iz Javnog preduzeća “Grijanje” Zenica stižu dobre vijesti za sve građane, korisnike sistema daljinskog zagrijavanja. Naime, sistem koji se počeo puniti 6. oktobra već je 92 posto aktivan, čime su stvoreni uslovi da kompanija “ArcelorMittal” Zenica pokrene pumpna postojenja u staroj Termoelektrani.

Za uključenje pumpnih postrojenja preduzeće “Grijanje” Zenica je u petak potpisalo ugovor sa “Elektrodistribucijom BiH” Zenica.

-Ako kompanjia “ArcelorMittal” Zenica ispoštuje zahtjev koji smo im uputili danas iza 15 sati, sutra navečer građani mogu imati tople radijatore – kazao je Vahdet Drino, direktor preduzeća “Grijanje” Zenica.

ČITAJ JOŠ:  JP “VIK” Zenica: Vodosnabdijevanje se odvija normalno i bez ograničenja

Ove vijesti su itekako ohrabrujuće za brojne građane Zenice, a koji su danima u hladnim stanovima. Nažalost, grad čelika godinama je taoc privatne kompanije (ArcelorMittal) koja jedina odlučuje o tome kada će početi grijanje grada.

GODISNJICA
MARKETING