DOBRO JE ZNATI: Znate li koje su tajne seksualno zadovoljnih žena? Otkrivamo ih

Podijelite vijest

Zadovoljstvo seksualnim životom jedan je od uvjeta da se osjećate lijepo, voljeno i zaštićeno. Kako se to postiže?

1. Ne očekujte orgazam svaki put ako to nije tipično za vas

Žene koje su zadovoljne svojim seksualnim životom ne očekuju obavezno „vatromet“ svaki put kad vode ljubav. To je sasvim O.K., jer one ne robuju predrasudama, niti gaje nerealna očekivanja, budući da to neizbježno vodi ka razočaranju. Zapravo, istraživanja pokazuju da žene koje strepe da neće doživjeti orgazam najrjeđe dostižu seksualni vrhunac.

2. Ipak, znajte kako ga doživjeti dovoljno često

Žene koje vode ispunjeni seksualni život točno znaju što ih zadovoljava i ne boje se to tražiti od svog partnera, tvrde seksolozi.

3. Prakticirajte pravilo 4.

 Sudeći prema rezultatima američkog istraživanja, osobe koje su najzadovoljnije seksom isprobavaju četiri do pet različitih tehnika i poza tijekom odnosa. Zapravo, dovoljno je da povremeno promijenite pozu, stimulirate drugi dio tijela, ili isti na drugačiji način, ili da, jednostavno, mijenjate tempo od brzog do sporog (ili obrnuto).

4. Usredotočite se

Žene koje najviše uživaju u seksu potpuno su mentalno prisutne u trenutku vođenja ljubavi. One ne brinu o izgledu njihovog trbuha, o novčanim problemima ili tome što djeca rade u tom trenutku. Ako vam misli odlutaju, vratite ih tako što ćete se usredotočiti na fizičke senzacije.