Portal 072info

Dodik: Incko luta i čuva platu od 50.000 KM

Predsjednik RS Milorad Dodik kaže da će nastaviti da organizuje referendume uprkos prijetnjama visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da će u tom slučaju zatražiti vojnu intervenciju zapadnih vojnih sila.

Dodik u intervjuu za Informer ističe da Incko ni slučajno ne govori u ime cijele međunarodne zajednice i da su sve njegove izjave posljedica želje da sačuva svoju poziciju i mjesečnu platu od čak 25.000 evra >(50.000 KM).

“Normalno je da Republika Srpska i ubuduće organizuje referendume i o tome se neće pitati Valentin Incko. Niti on govori u ime međunarodne zajednice, niti predstavlja vojnu silu Zapada. Što bi rekao naš narod, on preti praznom puškom”, rekao je Dodik. Dodao je da je Inckova pozicija jasna.

“Njegova plata od 25.000 evra direktno zavisi samo od dobrih odnosa sa muslimanima u Sarajevu. Zato se i obrušava na RS, jer je to jako prijemčivo za Sarajevo. Istina je, međutim, da je Incko potpuno periferni politički faktor koji je tu samo da bi lutao”, naglasio je Dodik.

Istakao je da su Incko i Bakir Izetbegović, lider SDA i član Predsjedništva BiH, zajednička priča.

“Žele da unište RS. Inckova mržnja izvire iz svake njegove riječi. Pokušava da strašnim lažima sačuva poziciju i pridobije simpatije Sarajeva. Incko, kao i svi drugi visoki predstavnici, jesu krupni međunarodni kriminalci koji su kršili i krše međunarodno pravo napakovanim sistemom koji važi samo za RS. Umjesto da tumači Dejton, što mu je posao, on ga zloupotrebljava. Uprkos tome, mi idemo svojim putem i on je jačanje institucionalne snage RS”, naglasio je predsjednik RS.

“Secesija ovdje nije na dnevnom redu, već kršenje Dejtona. Svi visoki predstavnici su masovno u svojim mandatima kršili taj mirovni sporazum. Oni su dužni da izvještaj podnose Srbiji, RS, BiH i Hrvatskoj, ali je onda vještački stvorena priča da se izvještaji podnose Savjetu bezbjednosti. A suština je da se sve svelo na to da Incko služi muslimanskoj politici”, zaključio je Dodik.

nezavisne.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box