Dodik: Narod RS ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik istakao je da srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca, jer bi to značilo da će u budućnosti imati katastrofalne pozicije koje će dovesti do njegovog nestanka.

– To podrazumijeva stalnu borbu protiv kolonijalne uprave koju promovišu kancelarije američke i britanske ambasade ovdje, a koje prate satrapi većine drugih evropskih zemalja koje ne smiju da se pobune – napisao je Dodik na Instagramu.

Na Zapadu danas kažu da neće da razgovaraju sa nama, kaže Dodik, a ako ja razgovaram sa nekim drugim, to za njih nije prihvatljivo, nego nam još nameću rješenja.

Objava Dodika - Avaz

Objava Dodika. Printscreen

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice naveo da su njegove posjete Rusiji i Azerbejdžanu bile su veoma uspješne i da je RS pokazala svoj značaj kroz te sastanke.

– Ključan je bio sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je trajao više od sat vremena. To je bio dijalog o različitim pitanjima. Predsjednik Putin razumije situaciju i RS neće ostati sama – naveo je Dodik.

Predsjednik RS je dodao da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja RS, pa i u vezi sa imovinom.

Objava Dodika - Avaz

Objava Dodika. Printscreen

Dodik je podsjetio da je po povratku iz Rusije i Azerbejdžana u Beogradu prisustvovao skupu “Srbija nade”, koji je, kako je ocijenio, bio veličanstven.

– Ogromna masa ljudi puna energije i želje da Srbija bude stabilna, mirna i pomirena i to je ono što je osnovna poruka skupa – naveo je Dodik.