Dodik: Nijedna BiH ne odgovara Srbima. Na miran način bi proglasio nezavisnost RS

dodik 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ostaje pri tome da mirna disolucija treba da se desi što prije, a da lider SDS-a Mirko Šarović ima izbor i može da pređe u Sarajevo i tamo bude građanin za šta se i zalaže.

Mirna disolucija

“Ne znam šta da kažem, drago mi je što ostajemo jedinstveni ili u zajedništvu o pitanjima vezanim za učešće u odlučivanju u zajedničim institucijama. Pravi test toga biće kada se zakaže Predstavnički dom gdje sjedi SDS i PDP, da vidimo kako će se oni ponašati”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da od njih ne zavisi ništa u formalnom smislu, ali da zavisi u psihološkom smislu za Srbe, da su svi na jednoj strani, što je dobro.

“U formalnom smislu, šta ako oni izglasaju nešto na Predstavničkom domu, Dom naroda ne može proći”, rekao je Dodik.

On je istakao da se po izjavi Šarovića da će se suprostaviti mirnoj disoluciji vidi koliko je odlično što od njih ništa ne zavisi.

Dodik smatra da Šarović ima pravo na politički stav, da je za neku BiH, ali je naglasio da nijedna BiH ne odgovara Srbima.

On je istakao i da je Srpska spremna i da se priprema da svim Srbima koji rade u zajedničkim institucijama obezbijedi naknade koje su tamo imali, te napomenuo da niko ne vrši blokadu institucija.

Miran način

On je naveo da nije izbjegao sjednicu Predsjedništva BiH, niti će izbjeći sljedeću i svaku koja se zakaže u skladu sa Poslovnikom, ali će uvijek glasati onako kako misli.

“To sam radio i ranije, pomalo uvjeren glupo da mogu tako nešto da učinim, ali sam shvatio da ne može ništa. Nisam čovjek koji je spreman da zbog zaludnih ideja dajem politici svoj jedan dan. Vjerujem u dobar karakter bošnjačkog naroda, u dobre ljude koji tu žive, ali u politike koje ih predstavljaju uopšte ne vjerujem”, naveo je Dodik.

On je dodao kako nema Bošnjaka kojem danas ne bi lično pomogao, ako naravno nije politički eksponirano.

Dodik rekao je kako ne vjeruje u mogućnost rata, ali je dodao da Srpska ima potencijal da odbrani svoju samostalnost od onih što nešto prijete iz Sarajeva.

Dodik je narodu poručio da bude uvjeren u vlast Srpske i mir koji sigurno osigurava.

“Mi nijedan potez nećemo učiniti da destabilizujemo i dovedemo do bilo kakvog sukoba. Nikoga nećemo napadati, mi izvan entitetskih linija nećemo nikoga dirati, ako dođe ne prostor Srpske suočiće se da se branimo i u to ne treba niko da sumnja”, rekao je Dodik.

On smatra da je jedini način za miran život na ovim prostorima razlaz.

 SNSD nije probosanska partija kao što su to Mirko Šarović i SDS-a, oni su za Bosnu, mi za Republiku Srpsku, izjavio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik, koji se zalaže za mirnu disoluciju, rekao je da bi večeras, kada bi to moglo i kada bi se stekli uslovi, na miran način proglasio nezavisnu Republiku Srpsku, bez ikakvih sukoba.

Dodik je dodao da se sada najbolje vidi ono što on govori posljednjih pola ili cijelu deceniju govori da je SDS probosanska pratija i da su spremni za izdaju.