Dodik o Komšićevom govoru: Sve što je rekao je čista laž, ne postoji NATO put BiH

Novoizabrani predsjednik RS Milorad Dodik napustio je salu u Predsjedništvu BiH dok se prisutnima obraćao Željko Komšić. Prije nego što je napustio salu, Dodik je gledao u telefon. 

Nakon napuštanja sjednice, Dodik se oglasio na Twitteru. 

– Sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio Konstitutivnu sjednicu dok je on govorio. Željko Komšić nije izabran od strane građana i građanki, kako to lažno tvrdi, nego ga je birao jedan dio Federacije, i to ne onaj koji je trebao, hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački. 

Komšić je prevarama i lažima došao do pozicije u Predsjedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran, a istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa, da svoje lične stavove predstavi kao zvanični stav Predsjedništva.

Sve što je rekao o integracijama, saradnji s NATO-om je izmišljotina. Ne postoji NATO put BiH, nema usaglašenog stava o članstvu, postoji samo saradnja i ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom je pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu – napisao je Dodik na Twitteru. 

Avaz