Dodik: Sudija Albanac produkt je lobiranja muslimanske strane

dodik
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je eventualni novi sudija stranac Albanac iz Albanije u Ustavnom sudu BiH produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva i da RS nema razloga da vjeruje u njegovu objektivnost, prenosi RTRS.

Dodik je, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, rekao da je taj sudija Albanac izbor jednog muslimanskog sudije koji više nije u mandatu, ali koji je zajedno sa njim radio na nekoliko predmeta.

ČITAJ JOŠ:  Procurili navodni mailovi ruskog ideologa Dugina: "Šta možemo očekivati od Dodika? Mnogo."

– Ono što mi znamo o tom novom eventualnom novom sudiji jeste da je on produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva – istakao je Dodik.

Dodik je naveo da on kao čovjek i političar ne može da kaže “mi ne vjerujemo Albancima” jer, kako je rekao, nisu svi ljudi isti.

– Ali savršeno dobro znam da mi imamo neriješenih Historijskih i drugih pitanja. Ako taj sudija Albanac pripada istoj strukturi vjeroispovijesti, onda će opet napasti Milorada Dodika da je šovinista. Јa to nisam, samo to govorim iz pragmatičnih razloga – rekao je Dodik.

ČITAJ JOŠ:  Dodik kupio špijunsku opremu za više od 7 miliona KM, detalji nabavke su strogo čuvana tajna

On je dodao da su stranci sudije Ustavnog suda svi birani kako bi sa dva Bošnjaka donosili razne odluke koje su išle na štetu RS, što pokazuju i odluke koje su donošene u posljednje vrijeme.

– Bila je jedna Njemica, sad dolazi Albanac. To je jedna sprega koja treba da sveže RS do samog nestajanja njene subjektivnosti – rekao je Dodik.

GODISNJICA
MARKETING