AUTOR: K.H.
DATUM: stu 16, 2021 @ 10:45
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Taman kada pomislimo da spinovima i dezavuisanju javnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nema premca, on se potrudi da nam dokaže da uvijek može otići “dalje” u izljevima mržnje prema Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

NER FIT

Nakon mnogobrojnih izjava iz prošlosti u kojim je glavni grad BiH po broju džamija uspoređivao s Teheranom, govorio da “hodža arlauče” i još mnogo toga, u sinoćnjem gostovanju na RTS-u otišao je još jedan korak dalje.

Dodik je tako ponovo u javnost plasirao u neistinite informacije o Sarajevu, rekavši da polovina glavne ulice u gradu, ulice Maršala Tita, nosi ime po prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću.

“A trotoari su ofarbani u zeleno”, dodao je Dodik na sve to.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Ova izjava je još jedna u nizu Dodikovih laži kojima pokušava izmanipulisati javnost. Naime, svakome ko je barem jednom boravio u Sarajevu poznato je da nijedna ulica u Sarajevu ne nosi ime Alije Izetbegovića. Također, trotoari nisu zelene boje.

Ulica Maršala Tita u Sarajevu
Ulica Maršala Tita u Sarajevu

Malo je vjerovatno da Dodik nije upoznat o ovoj činjenici, tako da je teško shvatiti razloge zbog kojih ovaj spin uporno godinama gura u javni prostor.

Videozapis ove izjave već je viralan na društvenim mrežama.

Istinomjer je prošle godine analizirao izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je u jednom mjesecu čak tri puta javno problematizirao “ulicu koja nosi ime po Aliji Izetbegoviću”.

Uvidom u registar naziva ulica u Kantonu Sarajevo, objavljen na zvaničnoj stranici Zavoda za informatiku i statistiku Kantona Sarajevo, došlo se do informacije da ulica takvog imena ne postoji u Sarajevu.

LIDER