Dodikova kćer poduzeće prebacila na supruga: Pokušat će izbjeći sankcije…

Dodikova kćer poduzeće prebacila na supruga: Pokušat će izbjeći sankcije…

Gorica Dodik, kćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prebacila je poduzeće „Agro Voće“ na supruga Pavla Ćorovića, saznaje CAPITAL.

Ovo poduzeće, koje je donedavno bilo u vlasništvu Dodikove kćerke našlo se na američkoj crnoj listi, zbog čega su im ugašeni svi računi u bankama.

Prema službenim podacima, računi tvrtke „Agro Voće“, koja se bavi gajenjem jezgričastog i koštunjičavog voća, su i dalje ugašeni. Pored ove tvrtke, u Ćorovićevom vlasništvu su još i poduzeća „Agro destil“ i „Monte block“.

Podsjećamo, Gorica Dodik je na sličan način već pokušala riješiti pitanje restorana „Agape“.

Naime, na adresi tog restorana krajem prošle godine je osnovan „Agape best“ čiji je vlasnik rođak obitelji Dodik, Aleksandar Dobrić.

Sada je taj naziv promijenjen i poduzeće se zove „Best service“ ili u prijevodu „Najbolja usluga“.

Za razliku od Dodikove kćerke, Dodikov sin Igor za sada nije prebacivao vlasništvo u svojim poduzećima na neku drugu osobu.

Gorica i Igor Dodik, kao i sva poduzeća u njihovom vlasništvu, su pod američkim sankcijama, zbog čega su prije 20-ak dana tim poduzećima ugašeni svi računi.

Podsjetimo, banke u RS i FBiH počele su krajem prošlog mjeseca s gašenjem računa pravnim i fizičkim osobama koja su pod sankcijama SAD-a.

Do gašenja računa pravnih i fizičkih osoba koje se nalaze na američkoj crnoj listi došlo je nakon najave predstavnika te zemlje da bi se i banke mogle naći pod sankcijama ako i dalje budu surađivale sa sankcioniranim osobama.

Stručnjaci u bankarskim krugovima jedino moguće rješenje za sankcionirane tvrtke vide upravo u promjeni vlasnika tvrtke, preregistraciji ili osnivanju nove tvrtke.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica