Dok entitet potresa afera, u RS žele da proizvode svoj medicinski kisik

55 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Republike Srpske, na inicijativu Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba, dobila je zahtjev da se stvore pretpostavke za proizvodnju medicinskog kisik u Republici Srpskoj, rekao je zamjenik direktora Univerzitetsko-kliničkog centra RS Nenad Stevandić.

On je naveo da su već napravljeni kontakti da firmama iz Srbije, čiji predstavnici će već u ponedjeljak ili utorak da dođu u RS.

– Riječ je o firmama koje su sposobne da brzo uvezu filtere, koji bi bili po evropskim standardima i da počnemo proizvodnju medicinskog kisika u RS jer to je dio naše odgovornosti, da ga proizvodimo u RS, da ne zavisimo ni od kakvih carinskih i drugih začkoljica ili političkih igara – rekao je Stevandić za RTRS.

ČITAJ JOŠ:  U ovom dijelu BiH uskoro povećanje penzija

Poručio je da su posljednja dešavanja u vezi kisika nanijela nesagledive posljedice.

– Naša odgovornost je da iz ovog izvučemo pouku, da bi zaštitili naše građane, njihovo zdravlje, da počnemo vlastitu proizovodnju medicinskog kisika, kako bi se naši građani osjećali sigurno – naveo je Stevandić.

GODISNJICA
MARKETING