Dok se Karić hvali fotografijom s Erdoganom, šef Nikšić kritikuje predsjednika Turske

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić objavila je na Twitteru fotografiju sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je doputovao u posjetu Bosni i Hercegovini. 

– Kao član bh. delegacije, dočekala sam i pozdravila predsjednika Republike Turske, uvaženog Recep Tayyip Erdogana. Posjeta turskog lidera je potvrda bliskih i čvrstih veza između naših država, kao i dugogodišnje saradnje Sarajeva sa pobratimskim turskim gradovima – napisala je Karić.

I dok se gradonačelnica Karić, koja je nositeljica liste SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo pohvalila da je dočekala Erdogana, predsjednik njene stranke Nermin Nikšić na N1 nije baš bio oduševljen posjetom predsjednika Turske, te je igrom vruće-hladno uputio mu čak i kritike. 

Nikšić je Erdoganovu posjetu doveo u vezu sa izbornom kampanjom u Bosni i Hercegovini. 

– Naravno da ima veze sa izbornom kampanjom. Gospodin Erdogan je lider koji ima svoju ulogu, moć, utjecaj. Ovdje je pitanje odnosa gospodina Erdogana prema BiH i političara iz BiH prema gospodinu Erdoganu – rekao je Nikšić, dodajući da će sada sa svojom bratskom partijom u Turskoj CHP-om, sa gradonačelnikom Istanbula promijeniti paradigmu odnosa.

Faktor