Portal 072info

Dok stižu upozorenja o novom valu korone, Švicarci ukidaju mjere

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Švicarska će od sljedeće sedmice dozvoliti održavanje događaja na kojima prisustvuje do 1.000 osoba, saopšteno je iz švicarske Vlade.

U saopštenju se navodi da će zabrana održavanja većih događaja (do 1.000 osoba) ostati na snazi do kraja avgusta, a da bi potom i ta zabrana potpuno trebala biti ukinuta.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Od ponedjeljka, 22. juna, biće ukinut veći dio mjera uvedenih radi borbe protiv virusa korona”, ističe se u saopštenju.

Švicarci više ne poduzimaju radikalne mjere ni kada se otkrije da u školama ima zaraženih pojedinaca. Blick navodi primjer učitelja u osnovnoj školi u Laufenu (Basel), koji je testiran i bio pozitivan na infekciju koronavirusom. Učitelj je poslan u samoizolaciju, ali Bazelska uprava za privredu i zdravlje odlučila je ne poduzimati nikakve daljnje mjere.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Učiteljica je u utorak popodne otišla u karantin nakon što je sa svojim životnim partnerom imala pozitivne rezultate testa, objavila je u petak Bazelska uprava za privredu i zdravlje.

Iako je učiteljica u ponedjeljak i utorak ujutro podučavala učenike od 9-10 godina, nikakve naredbe za radikalniji karantin nisu date. Budući da je put zaraze moguće pratiti i pridržavati se koncepta interne zaštite škole, daljnje mjere nisu potrebne, poručili su nadležni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Švicarski Blick piše kako je još uvijek nejasno hoće li se švicarska nogometna liga moći igrati uz prisustvo navijača, nakon ove odluke vlasti. U petak navečer Young Boys i Zurich (3:2) su odigrali prvu utakmicu od prekida sezone (28. februara) na kojoj nije bilo gledatelja. Isti list piše kako je najava ukidanja svih mjera zabrane od početka septembra sjajna vijest za švicarski sport. Navode primjer hokejaške lige gdje će klubovi ponovo moći zarađivati od prodaje ulaznica.

U Švicarskoj je virusom korona od februara zaraženo više od 31.000 ljudi, a preminulo je 1.680.

Podijelite članak
  • 13
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Privrednici: Nećemo preživjeti novi “lockdown”

072info.com

Sarajlije na razne načine pokušaju biti bez maske: Jedan od njih je prošao pored policije glumeći trkača

072info.com

Od danas ko ne nosi masku na ulici platit će kaznu 100 KM

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6