Dokaz prave ljubavi: Dino Merlin i supruga Amela opstali i kada nisu imali ništa

1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dino Merlin je jedan od najpoznatijih bh. i regionalnih muzičara. Njegove pjesme su osvojile srca brojnih generacija. “Sve je laž”, “Deset mlađa”, “Eh da je tuga snijeg” samo su neke od hitova uz koje smo svi plakali.

Pozadina tih tekstova krije duboku istinu o njegovoj ljubavi sa suprogom Amelom.

Naime, pjevač je na početku svoje karijere živio teško, te nije imao sredstva da sebi i svojoj porodici priušti sve što danas može. Jednom prilikom Merlin je za medije otvorio srce, te ispričao bolnu i prekrasnu ljubavnu priču koja je rastužila mnoge fanove.

Mnoštvo prepreka koje bi se našle pred njima uspešno su prebrodili držeći se zajedno, te su kako se to popularno kaže stigli ‘od blata do zlata’, međutim na samom početku o luksuzu u kakvom danas uživaju mogli su samo da sanjaju.

Zbog izuzetno lošeg materijalnog stanja, ljubav Dina Merlina i Amele mogla je da se završi i prije nego što je počela. Amela, koja je dolazila iz imućne porodice, studentkinja arhitekture, po mišljenju njenih roditelja nije trebla da se zabavlja sa materijalno nestabilnim momkom. Ipak, kako to obično biva sudbina je imala drugačije planove.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću – rekao je Merlin.

Amelini roditelji, iako u početku vidno potreseni činjenicom da im je pjevač ‘oteo’ ćerku, vremenom su smekšali te se pomirli sa činjenicom da ljubav ipak pobjeđuje sve.

– Kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – prisjeća se Merlin tih vremena.

Ljubav krunisana brakom traje još od pjevačeve sedamnaeste godine, a kako sam voli da kaže u svoju suprugu zaljubljen je jednako kao i prvog dana kada ju je ugledao, 8. avgusta 1979. godine.

– Na taj dan prije trideset pet godina Amela mi je rekla da me voli. Danas je to jedan od najvažnijih datuma u mom životu i svaki put osjetim grižu savjesti da ga nisam dostojno obilježio. Pune tri i po decenije trudim se da 8. avgust učinim posebnim, da svaki put iznova iznenadim i obradujem suprugu, ali valjda će mi proći život a ja nikada neću uspjeti da dovoljno izrazim koliko mi je taj dan važan.

Mnogo puta do sada, pjevač je isticao da mu je porodica baza i osnova svega što radi u životu. Iz braka sa Amelom ima dvoje djece – kćerku Naidu i sina Hamzu.

Dino Merlin se također prisjetio najtežeg perioda u svom i životu svoje supruge, te je istakao da bi sve dao, da je te noći mogao da odgovori drugačije.

Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ”Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ”Da, donio sam 100 maraka” .

Ipak, ljubav pobjeđuje sva iskušenja na životnom putu, pa su tako Dino i Amela uspjeli da istraju u zajednici, uz toleranciju i uzajamno poštovanje. Upravo zato, pjevač je supruzi pored pjesama, posvetio i život, u znak zahvalnosti za njenu ljubav i podršku prisutnu već četiri decenije.

GODISNJICA
MARKETING