AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Uz seks se veže najviše mitova i “bapskih priča”. Od onih školskih – da poskakivanjem nakon seksa djevojka neće moći ostati trudna, do toga da samo muškarci ejakuliraju.

No, jedan savjet za bolji seks se pokazao ne samo besmislenim, nego i štetnim.

Naime, uriniranje prije seksa – koje se promoviralo kao način izbjegavanja urinarnih infekcija, čini upravo suprotno od onoga što tvrdi.

Vodeći urolozi napominju da namjerno uriniranje prije seksa povećava rizik od pojave infekcija, s kojima se žene, ionako, puno češće bore od muškaraca.

Urolog David Kauffman tvrdi da je priča o prednostima uriniranja prije seksa jedna od najraširenijih, te redovno svoje pacijentice mora uvjeravati da to ne čine, budući da je to vodeći uzrok pojave postkoitalnih urinarnih infekcija.

Naime, tokom seksa vaginalne bakterije se mogu pogurnuti u mokraćni kanal, koji, zatim, omogućuje bakterijama da putuju kroz njega i lakše se domognu mjehura, gdje stvaraju infekciju.

Stoga, trebali biste posjetiti zahod nakon seksa i paziti da unosite dovoljno tekućine u organizam, kako biste izbjegli dehidraciju i pomogli izbacivanju bakterija iz urinarnog trakta, piše Independent.