AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Doc. dr. Ekrema Mujarić, internistica kardiologinja u Kantonalnoj bolnici Zenica bila je gošća današnjeg izdanja emisije “Dobar dan BiH”.

Sa njom smo razgovarali o vakcinaciji koja je počela u ovoj bolnici. Otkrila nam je i da se sama vakcinisala prije nekoliko sati, te da se osjeća dobro.

Osjećam se vrlo dobro. Nekoliko mojih kolega je jučer primilo vakcinu protiv koronavirusa i kao što je preporučeno javile su se blage nuspojave kao što je blagi bol na mjestu uboda vakcine ili osjećaj blagog umora, a par kolega je kazalo da im se povisila temperatura, a bila je oko 37 do 37,5. Trebam naglasiti da se sve nakon nekoliko sati povuklo i sve je sada uredu – kaže nam Mujarić.

Kada je u pitanju obavljanje poslova ljekara koji su vakcinisani, naša sagovornica nam govori da su se svi nakon vakcinacije nanormalnije vratili svojim poslovnim obavezama.

Naše kolege koji su jučer vakcinisani su već na poslu. I ja sam danas nakon vakcinisanja nastavila obavljati svoje obaveze. Dakle svi se dobro osjećamo i na radnom smo mjestu – poručuje nam.

Ističe da i pored toga što kasnimo sa procesom imunizacije, svaka vakcinacija je dobrodošla.

Ovo je jedina mogućnost borbe protiv ove pandemije koja traje već godinu dana. Sve dosadašnje velike zarazne bolesti su samo vakcinama uspjele da se zaustave, a također se nadamo da će tako biti i ovaj put. Primjetno je da su naši ljekari psihički rasterećeniji nakon vakcinacije – dodaje doktorica Mujarić.