Doktorica nelegalno izdavala potvrde o vakcinaciji

cc
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbjednosno-informativne agencije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa potvrdama o vakcinisanju protiv koronavirusa, piše Telegraf.rs.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktoricu u jednom Domu zdravlja D. P. U. (42) i S. A. (42), dok se M. B. (31) tereti za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlaštenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.

Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.