Domaći lijekovi protiv hrkanja

Hrkanje može biti vrlo opasno, i da to morate shvatiti ozbiljno isto onoliko koliko ozbiljno shvatate traženje načina kako da zaustavite hrkanje koje vas ometa noćima. Čak 75%  ljudi pati od otežanog disanja tokom sna, što može da izazove srčana oboljenja.

Hrkanje možete da spriječite pomoću pet domaćih lijekova.

Maslinovo ulje 

Ono pomaže u mnogo čemu, i može vas takođe riješiti i hrkanja. Sve što vam je potrebno u ovom slučaju je kafena kašičica do dvije maslinovog ulja. Kada ovo uradite, tkivo koje ometa protok vazduha i izaziva hrkanje je vlažnije i neće biti toliko trenja ni nezgodnog zvuka hrkanja.

Zato uzmite par kašičica maslinovog ulja, i to ponavljajte neko vrijeme svake večeri pred spavanje.

Žalfija 

Osim njenih blagotvornih uticaja na krvni pritisak i nivo šećera u krvi, žalfija je biljka koja ima i antiupalna dejstva. Vremenom, ona vas može potpuno spasiti hrkanja! Uzmite šaku listova žalfije, jabukovo sirće (par kafenih kašičica) i peškir. Skuvajte vodu, stavite lišće u nju, nagnite se i pokrijte glavu peškirom i udišite. Dodajte malo jabukovog sirćeta.

Đumbir 

Sve što vam je potrebno je par komada svježeg đumbira, velika šolja vode, i par kašičica meda. Operite i nasecite đumbir, sipajte ga u posudu za kuvanje i dodajte vodu. Kuvajte 3 do 4 minuta, skinite sa vatre, prekrijte nečim i ostavite oko 5 minuta da stoji. Nakon tih 5 minuta dodajte med, dobro promešajte i popijte. Ovo možete piti 3 do 4 puta dnevno.

Bijeli luk 

Za ljutu hranu se vjeruje da može da pomogne u slučaju hrkanja, vjerovatno zato što takve namirnice suše nazalne kanale i smanjuju nagomilavanje sluzi koja može kasnije da blokira sinuse. Zato jedite bijeli luk neposredno pred spavanje.

Čaj od koprive 

Ako odlučite pak da pijete čaj od koprive i njime prekinete hrkanje, sve što vam je potrebno je jedna kašičica suvih listova koprive i šolja tople vode. U džezvu stavite koprivu, prelijte prokuvanom vodom, i ostavite da stoji pet minuta, i odmah nakon toga popijte čaj. Tri ovakva čaja dnevno će vam biti od velike pomoći.

Prethodni članakProcurile fotografije novog iPhonea 6
Sljedeći članakProjekat Kupuj 387