Portal 072info

Donacija madraca i jastuka MojSan Kantonalnoj bolnici Zenica

Služba za onkologiju i radioterapiju KBZ postala je bogatija i opremljenija sa 13 potpuno novih madraca dimanzija 200×90 cm, visine cca 17 cm i 13 potpuno novih jastuka uz madrace. Vrijednost donacije je cca. 3.500,00 KM.

U provođenju akcije doniranja madraca za bolnice širom BiH  kompanija Delibašić poliuretani d.o.o. „Moj San“ iz Kaknja u svoju društveno odgovornu aktivnost je uključila i zeničku bolnicu.

Ovom namjenskom donacijom prostor Službe je kompletno opremljen novim madracima i jastucima. Time su znatno poboljšani uslovi za udobniji smještaj i boravak posebno osjetljive kategorije onkoloških bolesnika, što ovoj donaciji daje poseban značaj.

Načelnica Službe za onkologiju i radioterapiju doc.dr med.sci. prim. Mekić- Abazović Alma i predstavnik donatora kompanije Delibašić poliuretani d.o.o. „Moj San“ gdin. Boris Franjković, menadžer proizvodnje, nisu krili obostrano zadovoljstvo zbog učinjene donacije i načina na koji je ista realizovana.

Uručenjem zahvalnice donatoru, načelnica Službe je izrazila izuzetnu zahvalnost u svoje lično ime, kao načelnika ove Službe, te u ime menadžmenta Kantonalne bolnice Zenica, u ime osoblja Službe i svih onkoloških pacijenata Ze-do kantona i Srednjobosanskog kantona koji sa ovom donacijom plemenitih ljudi, znaju da nisu zaboravljeni i odbačeni.

Podijelite članak