Portal 072info

Donosimo spisak bh. laboratorija čije testove na koronu priznaje Slovenija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosna i Hercegovina kao i njeni državljani su na crvenoj listi Republike Slovenije zbog pogoršane epidemiološke situacije.
Ova zemlja donijela je novu odluku o prelasku granice za strane državljane, ali i za domaće koji su boravili u drugim zemljama. Ranije je obavezan karantin bio 14 dana, potom su smanjili na 10 dana. Od sutra, 28. septembra, građani koji imaju negativan PCR test mogu ući u Sloveniju bez obaveznog karanttina.
Na stranici Nacionalnog laboratorija za zdravlje, okoliš i hranu Republike Slovenije pojašnjeno je koji testovi važe i iz kojih država.

  • U skladu s odredbama Uredbe o naređivanju i provođenju mjera za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 na graničnim prijelazima na vanjskoj granici, na kontrolnim punktovima na unutarnjim granicama i u unutrašnjosti Republike Slovenije, objavljene u Službenom glasniku Republike Slovenije, br. 112, od 20. avgusta 2020., objavljujemo liste laboratorija koje smo identificirali kao odgovarajuće – piše na web stranici Nacionalnog laboratorija za zdravlje, okoliš i hranu.
    Naime, Republika Slovenija priznaje rezultate testova na prisustvo virusa SARS-CoV-2, koji su provedeni u laboratorijima svih država članica Evropske unije ili šengenskog područja.
    Iako Bosna i Hercegovina nije niti članica EU niti dio šengenskog područja, njeni građani će moći putovati u Sloveniju jer ova država priznaje laboratorije iz naše zemlje.
5A85E567 C8BD 4343 B1F0 1BD333BB6B3E

Čak 15 bh. laboratorija je na spisku, a to su Bolnica “Sveti vračevi” Bijeljina, Eurofarm Centar Laboratorija – Sarajevo, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske – Banja Luka, JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske – Banja Luka, Kantonalna bolnica Dr. Ifran Ljubijankić – Bihać, Kantonalna bolnica Zenica, Klinički centar Tuzla, Laboratorij Veterinarskog fakulteta Univerzteta u Sarajevu, Opća bolnica dr. Abdulah Nakaš Sarajevo, Opća bolnica Tešanj, Privatni mikrobiološki parazitološki laboratorij Sarajevo, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Univerzitetska bolnica Foča, Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i Zdravstvena ustanova “Alea Dr Kandić” – Sarajevo.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner
Podijelite članak
  • 20
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Slovenija od danas priznaje PCR testove iz BiH, u dva slučaja za ulazak ne trebaju ni testovi

072info.com

LIJEPE VIJESTI: Slovenci priznaju bh. testove

072info.com

Tegeltija: Bit će precizno definisano s kakvim testom se može ući u BiH

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6